Érdekesség Film

Brendan Frasert első Oscar-díjára jelölték „A bálna” című filmben nyújtott alakításáért, és ez még diadalmasabbá teszi a színészi pályára való visszatérését

Brendan Fraser visszatérése a filmvilágba egy olyan ajándék, ami nem fogy el. Amióta a színész a 2022-es filmmel, A bálnával feltűnt, máris több díjra jelölték, mint a korábbi 30 évnyi színészi pályafutása alatt – egészen pontosan 61-re. Most azonban megkapta a talán legjobban áhítottat, az Oscar-jelölést.

A színészt még soha nem jelölték Oscar-díjra.

Az amerikai-kanadai színész újabb karrierelsőséget ért el, 32 évvel azután, hogy Bobby McLoughlint alakítva debütált a mozivásznon a Gyilkossággal vádolva című filmben. Ahogy azt előre jelezték, Frasert Oscar-díjra jelölték a főszereplő színész kategóriában, mert A bálna című filmben Charlie-t, az elhízott és elszigetelt angoltanárt alakította.

Bár a színész vagy a csapata nem adott ki semmilyen nyilatkozatot a jelöléssel kapcsolatban, azt már most tudjuk, hogy az 54 éves színész biztosan tele van örömmel. A 2023-as Critics Choice Awards-on, napokkal az Oscar-jelöltek bejelentése előtt megkérdezték Frasert, mit jelentene számára a jelölés. „Sokat jelentene nekem, mint minden más színésznek, aki mer reménykedni és álmodni” – válaszolta.

A bálna több Oscar-jelölést is kapott.

A Darren Aronofsky által rendezett és az azonos című színdarab alapján készült A bálna egy súlyosan elhízott férfi történetét meséli el, aki megpróbál új életet lehelni a tizenéves lányával való kapcsolatába, akit a Stranger Things sztárja, Sadie Sink alakít. Bár a film vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, 3 Oscar-díjra jelölték. A Fraserén kívül jelölést kapott a smink és a frizura, valamint a mellékszereplő színésznő kategóriában Hong Chau, aki Lizt, a főszereplő Charlie nővérét és legjobb barátnőjét alakítja.

Meg fogod nézni A bálna című filmet? Szoktad élőben nézni az Oscar-díjátadót?

via