Érdekesség Film

8 alkalom, amikor a színészek újrajátszották az ikonikus jeleneteket, és igazán jól sikerült

A trendek általában jönnek és mennek, de a régi képek újraalkotása itt marad. Ha egy „akkor és most” kollázson látjuk régebbi önmagunkat, nosztalgikus emlékeket idézhetünk fel. Hírességek úgy döntöttek, hogy megmutatják a klasszikus jelenetek újrateremtésében való jártasságukat, és arra inspiráltak minket, hogy újra megnézzük az ikonikus filmeket.

Van valami meghitt és ismerős a múlt és a jelen összehasonlításában, mi pedig kíváncsiak vagyunk, hogy ezek közül a filmek közül melyeket nem láttad még soha.

1. Mark Ruffalo és Jennifer Garner

Ruffalo és Garner nemrég fejezték be Az Adam-projekt című filmet, amelynek cselekménye az időutazás körül forog. Ennek promóciójához a páros újrateremtette a Hirtelen 30 című film egyik emblematikus jelenetét. A képek közötti majdnem 20 év különbség ellenére úgy tűnik, mintha megállt volna az idő a színészek számára.

2. Uma Thurman, John Travolta és Samuel L. Jackson

A Ponyvaregény majdnem 30 évvel ezelőtt került a mozikba, és mindig is klasszikusnak fog számítani. A filmtörténet egyik leghíresebb táncjelenete az, amikor Thurman és Travolta a közönség előtt mutatta be táncmozdulatait. A 2022-es Oscar-gálán a színészek újra előadták a jelenetet, Samuel L. Jackson pedig csatlakozott hozzájuk, így a trió ismét teljessé vált.

3. Leonardo DiCaprio és Jonah Hill

2014-ben Jonah Hill volt a Saturday Night Live című műsor házigazdája, és a nyitó monológja alatt egy különleges vendéget is kapott, magát Leonardo DiCapriót. DiCaprio gyengéden megölelte Hillt, és elkezdték eljátszani a Titanic felejthetetlen jelenetét. Hill átvette Rose szerepét, és megkérdezte: „Repülök, Jack?”, amire DiCaprio azt válaszolta: „Igen, Rose, igen, repülsz”. A közönség imádta ezt, és nevetés hallatszott mindenfelől.

4. Lisa Kudrow és Mira Sorvino

25 évvel azután, hogy Lisa Kudrow és Mira Sorvino szerepeltek a Romy és Michele című filmben, a két színésznő nyilvánosan újra összejött a 2022-es SAG-díjátadón. A hölgyek a híres karaktereik színvilágával megegyező színű kosztümöt öltöttek magukra.

5. Kerry Washington

Kerry Washington leginkább a Botrány című sorozatban, Olivia Pope zseniális szerepéről ismert, Reese Witherspoonnal pedig különleges kötelék fűzi össze. Witherspoon születésnapjára Washington nem fogta vissza magát, és különleges meglepetést tartogatott képernyős partnerének a Kis tüzek mindenütt című filmből. Újrajátszotta a Doktor Szöszi ikonikus jelenetét, és ha lehet ilyet mondani, hibátlanul csinálta.

6. Catherine O’Hara

Az örök kedvenc karácsonyi filmben, a Reszkessetek, betörők!-ben Kevin édesanyja, akit Catherine O’Hara alakít, rájön, hogy otthon felejtették a gyereket, és elereszt egy ikonikus sikolyt. A színésznő a néhai filmrendező, író és rendező, John Hughes előtt tisztelegve csatlakozott a filmipar más nagy neveihez, és újrajátszotta néhány emlékezetes jelenetét a legnevesebb filmjeiből.

7. Robert DeNiro és Ben Stiller

Vicces tény: Robert DeNiro annyira szerelmes volt a család macskájába, „Malőrbe” az Apádra ütök című filmből, hogy azt szerette volna, ha az eredetileg megírtnál több jelenetben is jelen van. DeNiro és Ben Stiller vendégszerepeltek a Saturday Night Live-ben, és újrajátszották a híres „hazugságvizsgálós” jelenetet, miközben mindketten próbálták megőrizni a komolyságukat.

8. A Pókember trió

A ’60-as években készült animációs sorozat, a Pókember „mém státuszba” került. A mozikban a Marvel szuperhőst 2002-ben Tobey Maguire, 2012-ben Andrew Garfield alakította, az utóbbi években pedig Tom Holland vette át az emlékezetes szerepet. A 3 színész újra összeállt, és a híres mém újraalkotásával megadták a népnek, amit akartak, és ezzel egy időben felrázták az internetet, és vírusszerűen elterjedtek.

Melyik az a pillanat, ami rádöbbentett, hogy valójában milyen gyorsan repül az idő? Van egy akkor és most kollázsod magadról? Oszd meg velünk a hozzászólásokban.

via