Érdekesség

8 mítosz a terhességről, amelyek igaznak bizonyultak

Már a terhesség első hetétől a környező emberek mesebeszédekkel kezdik megijeszteni a leendő anyát: ne vágasd le a hajadat, ne vásárolj új ruhát, és még csak ne is merj a kötésről gondolkodni. Ennek ellenére a babonák némelyikének van értelme.

Összegyűjtöttünk neked egy sor olyan hiedelmet a terhességről, amelyek tudományos bizonyítékokkal rendelkeznek.

1.Ha megsimogatsz egy macskát, akkor a babának sok ellensége lesz.

Van egy igazi ellenség, az úgynevezett toxoplazmózis, amelynek hordozói macskák. Ezért valóban van értelme korlátozni a macskákkal folytatott kommunikációdat az méhen belüli fertőzés elkerülése érdekében.

2.Ha egy küszöbön ülsz, a gonosz szellemek elviszik a babát.

Egy terhes nőnek határozottan nem szabad sem a küszöbön, sem más huzatban ülnie. Az immunrendszer gyengülhet, és sem a hidegtől, sem a derékfájdalomtól nem lesz erősebb az egészséged.

3.Ha piros gyümölcsöt eszel, akkor a baba rózsás arcú lesz.

Az összes piros bogyós gyümölcs és gyümölcs erős allergén, bár a fogyasztásukhoz való hozzáállás eltérő. Az orosz hagyományos orvoslás szerint a terhes nőknek nem szabad enni, míg a nyugati orvosok az ellenkezőjét mondják.

4.Ha félelmetes filmeket nézel, a baba csúnya lesz.

Minden film elején mindig van külön korlátozás a terhes nők számára. És nem ok nélkül. A hormonális változások miatt a nők nagyon érzékenyek, és a túl sok stressz véráramlási-rendellenességet okozhat. Ezért jobb, ha későbbre halasztod a horrort

5.Ha keresztezett lábakkal ülsz, a baba dongalábú lesz.

A keresztezett lábak problémákat okozhatnak a vérellátásban és növelik a visszér kockázatát. Ezért jobb, ha elfelejted ezt a testhelyzetet a terhesség alatt, és biztonságosabb testtartásokat használsz.

6.Ha a hátadon alszol, a baba megfulladhat.

A háton való alvás, különösen a terhesség utolsó szakaszában, az anya gyűjtőerének elszorításához vezethet. Ha rendszeresen alszik ebben a helyzetben, a terhes nő gyengeséget, oxigénhiányt és szédülést tapasztalhat, míg a csecsemőnél oxigénhiány alakulhat ki.

7.Ha kiteregeted a ruhákat, a baba belegabalyodhat a köldökzsinórba.

A lényeg nem a ruhák kiteregetése, hanem a két kar felemelése. Ha rövid ideig csinálod, semmi ijesztő nem fog történni. Ha azonban hosszú ideig ezt csinálod, akkor a méh rendes feszültségi állapota növekedhet. Ez veszélyes lehet a terhességre.

8.Tilos fürdeni, mert a baba ereje kimosódik.

A forró fürdő, különösen a terhesség korai szakaszában, vetéléshez vezethet. Bár mégis jó lenne, meleg fürdőt venni bármilyen aggodalom nélkül.

Fiú vagy lány?

Azt mondják, hogy ha egy terhes nő hasa hegyesnek tűnik, akkor kisfia lesz. Ha kereknek tűnik, akkor kislánya lesz. Sajnos a has alakját kizárólag az izmok és a szervek helyzete befolyásolja. Ezért ez a babona csak mítosz, csakúgy, mint a baba neme kitalálásának más módjai. A legjobb módszer az ultrahang, bár az is tévedhet.