Érdekesség

9 meglepő tulajdonság, amit a férfiak és a nők valójában vonzónak találnak

A legtöbben öntudatosak leszünk, ha ráncos a bőrünk, rés van a fogaink között, vagy görbe az orrunk. Ha azt hitted, hogy ezek a tulajdonságok mind problémásak, akkor most meglepődsz, mert sokan valójában rendkívül vonzónak találják őket.

Egy listát kínálunk azokról a testi vonásokról, amelyeket egyesek hibáknak, mások pedig erősségeknek tarthatnak.

1. Nagy homlok

A nagy homlok nem feltétlenül az intelligencia jele, de az évek során számos kutatás bizonyította, hogy a nagyobb homlokkal rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel teljesítik az intelligenciához kapcsolódó feladatokat. Egyesek szerint fiatalosabbnak és aranyosabbnak tűnsz tőle.

2. Alacsony testmagasság

Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a feleség boldogsága összefügg a nagyobb magasságkülönbséggel. Ez a tulajdonság azonban csak eleinte vonzó, hiszen később a kapcsolat során más problémák is megjelenhetnek, és elhalványíthatják azt.

3. Nagy orr

Vannak olyan sztereotípiák, amelyek az arc, az orr és az áll arányaihoz és az intelligenciához kapcsolódnak mind a férfiak, mind a nők esetében. A keskeny arcot vékonyabb állal és nagyobb orral a sztereotípiák szerint nagyobb intelligenciával társítják, míg a szélesebb arcot nagy állal és kis orral alacsonyabb intelligenciájúnak tartják.

4. Szarkalábak

Azokat az embereket, akiknek mosolygáskor ráncok vannak a szemük körül, más néven „szarkalábak”, vonzóbbnak és okosabbnak tartják. „Hitelesebbnek, intenzívebbnek, spontánabbnak” és szórakoztatóbbnak tartják őket.

5. Hegyes fülek

Sokáig szépséghibának számított, ha valakinek hegyes füle volt, de ma már az emberek mindent megtesznek azért, hogy ilyenek legyenek. Kínában tulajdonképpen szerencsét hozónak tartják őket, és kisebbé teszik az arcot, az illető pedig összességében okosabbnak tűnik.

6. Szemüveg

A szemüveges nőket kívánatosnak és érzékinek tartják a férfiak. A nőnek „klasszis vonzerőt” kölcsönöz, mert intelligenciáról és intellektusról árulkodik.

7. Az „aputest”

Az „aputest” egy olyan férfi testalkata, akit valamennyire fittnek tartanak, de nem izmos vagy sovány. Van rajtuk egy kis súly, de valamilyen mértékben formásak is.

A kutatások szerint a nők 78%-a szerint ez a fajta alak azt jelenti, hogy a férfi magabiztos, boldog, és gondoskodik a családjáról. Nem csak ez, de a hölgyek is vonzóbbnak tartják.

8. Vastag szemöldök

A kutatások azt mutatják, hogy a bozontos szemöldökkel rendelkező nők vonzóbbak a hosszú távú kapcsolatra, sőt házasságra vágyó férfiak számára.

9. Hézagos fogak

A hézagos fogak néhol annyira vonzóak, hogy az emberek hajlamosak kiszélesíteni a foghézagokat, hogy jobban látszódjanak. Ez egyedibbé teszi az embereket, és „jellegzetes külsőt” kölcsönöz nekik. Egy nő, akinek ilyen egyedi vonása van, szintén szépnek és kívánatosnak számít, így a férfiak szívesen látják mosolyát.

Neked milyen testi „hibáid” vannak, amelyek miatt bizonytalan vagy? Kevésbé érzed magad feszélyezettnek, miután elolvastad ezt a cikket?