Érdekesség

A 108 éves nő úgy véli, a hosszú élet titka, ha kutyákat választasz a gyerekek helyett

Derbyshire szívében egy figyelemre méltó lélek nemrégiben olyan mérföldkőhöz érkezett, amely csak keveseknek adatik meg. Ada nem szokványos titka a hosszú élethez személyiségének egy bájos oldalát tárja fel.

Ada Daniel, Derbyshire-i lakos, aki nemrégiben lett 108 éves, több mint 300 születésnapi üdvözlőlapot kapott, köztük egyet III. Károly királytól és Camilla királynétől is, ezzel is jelezve figyelemre méltó hosszú életét.

Ada, aki hosszú életét annak köszönheti, hogy gyermekek helyett kutyái voltak, egy interjúban osztotta meg szokatlan titkát. Kelly Goucher, a gondozóház tevékenység-koordinátora élénk személyiségként jellemezte Adát, és elmesélte, hogy Ada a kutyákat jobban kedvelte a gyerekeknél, különösen az agarakért rajongott.

„Egyszer megkérdeztem tőle, hogy mi a titka, és azt mondta, hogy kutyáid legyenek, nem gyerekek” – mondta Goucher. „Rengeteg agara volt. A Street Lane-en lakott, és az összes agarát is Street Lane-nek hívták.”

Ada születésnapját megelőzően az idősek otthona, ahol lakik, születésnapi üdvözlőlap-felhívást kezdeményezett számára a Facebookon. A poszt arra buzdította a támogatókat, hogy küldjenek kártyákat, hogy segítsenek Adának megünnepelni 108. születésnapját.. A válasz elsöprő volt, másnap reggelig 135 üzenet érkezett. Az otthon Facebook-oldalán megosztott fotón egy nyári gyümölcslevet kortyolgató, vidám Ada látható.

Ada 1915-ben született Ambergate-ben, és 1944-ben, 27 évesen ment férjhez néhai férjéhez, Percyhez. Annak ellenére, hogy nem született gyermekük, a házaspár teljes életet élt Percy 73 éves korában bekövetkezett haláláig. Ada csak 103 évesen került egy gondozási intézménybe, és élete nagy részében független életet élt. A jelentések szerint Ada a 65. legidősebb ember az Egyesült Királyságban.

via