Érdekesség

A 13 éves fiú Nike-szerződést kötött, miután firkálmányai miatt évekig elzárásban volt

Egy 13 éves srác története, aki folyamatosan bajba került, mert firkálgatott az órán, inspiráló történet arról, hogy a kreativitás és a szenvedély váratlan lehetőségekhez vezethet. Ismerd meg Joe-t, egy fiatal fiút, akinek élénk a fantáziája és csillapíthatatlan a vágya, hogy művészettel fejezze ki magát.

Joe, a 13 éves fiú kivételesen kreatív gyerek, aki imád firkálni és rajzolni. Ez a szenvedélye azonban gyakran bajba sodorta az iskolában, mivel gyakran firkál a füzetébe óra közben, ahelyett, hogy a tanításra figyelt volna.

Bár egyesek a firkálást figyelemelterelésnek tekintik, Joe tehetségének köszönhetően váratlan helyekre került. Sikeres Instagram-fiókjával a világ minden tájáról gyűjtött rajongókat. És legnagyobb meglepetésére egy hatalmas márka is felfigyelt rá: A Nike.

Lenyűgözve egyedi terveitől és fiatalos lelkesedésétől, megkeresték, hogy egy együttműködésről tárgyaljanak vele. A Nike meglátta a Joe tehetségében rejlő potenciált, és felajánlotta neki, hogy tervezzen egy limitált kiadású, a művei által inspirált tornacipő-kollekciót. Joe ügynöksége szerint ez a kötelék egyesíti Joe tehetségét és a sport iránti szenvedélyét, és másokat is arra inspirál, hogy hódolja nakszenvedélyeiknek és érezzék jól magukat.

Joe édesapja, Gregory Whale kifejezte Joe izgatottságát a Nike családhoz való csatlakozással kapcsolatban, mondván, hogy ez az üzlet egy valóra vált álom számára.

De nem ez volt az első alkalom, hogy megpillantotta a sikert. A Nike-szerződést megelőzően első önálló kiállítását a Soden Collectionben, a szülővárosában, a közép-angliai Shrewsburyben található művészeti galériában tartotta.

Művei királyi elismerésben is részesültek, amikor Vilmos herceg és Katalin, Cambridge hercegnéje támogatta őket. Ez azután történt, hogy 2020 decemberében elkészítette a királyi vonatútjuk illusztrációját. A hivatalos fiókjuk Twitter-bejegyzésében köszönetüket fejezték ki, és arra biztatták, hogy „folytassa a nagyszerű munkát”!

Joe hivatalos honlapján megemlíti, hogy hároméves kora óta rajzol és fest, és a művészet mindig is jelentős szerepet játszott az életében. Kedvenc rajztémái közé tartoznak az ételek, szörnyek és földönkívüliek, de kreativitása nem ismer határokat.

Mottója: „A művészetben nincs helyes vagy helytelen, csak értelmezés”, így mindig szabadnak érzi magát, amikor tollat ragad.

via