Érdekesség

A 49 éves Penélope Cruz elárulta, hogy milyen titkai vannak a kortalan szépségért

Penélope Cruz évek óta szépségikon, és 49 évesen is ugyanolyan ragyogóan néz ki, mint valaha. A díjnyertes színésznő az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozástól kezdve a rendszeres testmozgásig megosztotta a titkokat, amelyek segítenek neki abban, hogy méltóságteljesen öregedjen és megőrizze fiatalos megjelenését.

Kerüli a cukrot.

Lehet, hogy lehetetlennek tűnik ellenállni egy finom süteménynek vagy a kedvenc fánkodnak, de a cukorcsökkentés óriási jótékony hatással lehet a bőrödre. A Rómának szeretettel színésznője igyekszik elkerülni azokat az ételeket, amelyek árthatnak a szépségének. „Igyekszem kerülni a tejtermékeket és a cukrot. Sok gyümölcsöt, zöldséget és minőségi, szabadon tartott állatokból származó fehérjét eszem. Emellett mostanában több liter vizet iszom, amit korábban nem tettem” – osztotta meg a színésznő.

Rengeteget edz.

A rendszeres testmozgás segít energiával telve maradni, és jótékony hatással van az általános egészségére. A napi edzés a bőrre is pozitív hatással lehet, és Cruz mindent megtesz azért, hogy aktív maradjon. „Bikram jógára járok, ami teljesen megváltoztatta a testemet. Korábban lomha voltam, most pedig az energiaszintem az egekbe szökött. Olyan, mint a varázslat, de ezért a varázslatért meg kell dolgozni” – mondta.

Egy jáde hengerrel puffadásmentesíti az arcát.

A jáde arcgörgő egy megfizethető szépségápolási eszköz, amely csodákra képes a bőröddel. Rendszeres használata ragyogóbbá teheti az arcbőrödet, csökkentheti a puffadtságot, és kontúrozhatja az arcodat. „A sminkesem, Pablo Iglesias a legutóbbi filmünk forgatásán használt rajtam egy jáde görgőt, és tudod, mit? Tényleg működik” – osztotta meg Cruz.

Éjszaka mindig megtisztítja a bőrét.

Ha elfelejti tisztítani és hidratálni a bőrét lefekvés előtt, az olyan kellemetlen következményekhez vezethet, mint az eltömődött pórusok és a korai ráncok. A színésznő nagyon fegyelmezett az éjszakai szépségápolási rituálékat illetően, és soha nem hagyja ki a megfelelő bőrápolási rutint. „Mindig tisztítok és hidratálok” – mondta.

Hisz abban, hogy a szépség belülről indul.

A megfelelő bőrápolási termékek használata jótékony hatással lehet az arcbőrre, de a bélrendszer egészsége és a megfelelő táplálkozás is létfontosságú. „Szenvedélyesen foglalkozom ezzel. Tényleg igaznak tartom, hogy a gyomrod a második agyad” – mondta a díjnyertes színésznő.

Penélope Cruz gyönyörű és tehetséges színésznő, Salma Hayekkel való barátsága pedig jól mutatja, hogy milyen gondoskodó és szerető ember. Barátságuk története bizonyítja, hogy ha a megfelelő ember van melletted, akkor egy életre barátok maradhattok.

via