Érdekesség

A 76 éves nagymamát megszégyenítik a ruhaválasztásai miatt, de a válasza a gyűlölködőknek megfizethetetlen

Dacolva a kritikusokkal, akik ragaszkodnak hozzá, hogy korának megfelelőbben kellene öltözködnie, egy rugalmas 76 éves nő, Candace Leslie Cima büszkén mutatja meg testalkatát alakformáló ruhákban. De ezért ellenérzésekkel kell szembenéznie.

Ismerd meg Candace Cima-t.

Az öregedést az élet természetes részeként elfogadni a társadalmi stigmák miatt régóta kihívást jelent. Szerencsére az olyan emberek, mint Candace Leslie Cima, a 76 éves divat- és életmód influenszer, aktívan dolgoznak azon, hogy megváltoztassák ezeket a nézeteket, nemcsak az ő generációja, hanem a nyomdokaiba lépők számára is. Cima a közösségi médiában való megnyerő jelenlétén keresztül, amelyet a „Life in My 70s” (Élet a 70-es éveimben) címmel dokumentál, az idősebb nők láthatóságáért száll síkra.

A stílusblogját 2019-ben indító Cima megfigyelte, hogy szükség van az öregedéspárti influenszerekre. Több mint 400 000 követővel a TikTok, Instagram és Facebook oldalakon, célja, hogy megkérdőjelezze az öregedésről és a divatról alkotott hagyományos elképzeléseket. Tartalmainak középpontjában az öregedés őszinte feltárása áll, amelyet a média fiatalságra való fókuszálással való elégedetlensége táplál. Élénken emlékszik arra, hogy a 40 év feletti szépséggel foglalkozó címlapok hiánya arra inspirálta, hogy az életkorral kapcsolatos előítéletek lebontásának hangos szószólójává váljon.

Az egyik posztja nagy népszerűségre tett szert

Cima nemrégiben egy videót tett közzé az Instagramon, amelyben egy barna kötött ruhát mutatott be, amely combközépig ér, és amelyet egy hozzá illő pulóver egészített ki. A képaláírásban megosztotta lelkesedését a ruha sokoldalúsága és különböző éghajlatokra való alkalmassága miatt. A méretezéssel, a színekkel és az árképzéssel kapcsolatos részleteket is közölt, és arra invitálta követőit, hogy fedezzék fel az Amazon áruház őszi részlegét.

Sajnálatos módon a ruha viták középpontjába került, és kritikákat váltott ki a közösségi médiában. Míg egyesek dicsérték az öregedéspárti divatérzékét, mások megragadták az alkalmat, hogy kritizálják a ruháját. Néhány felhasználó azt javasolta, hogy Cima viselje a hozzá tartozó pulóvert, mivel a ruhát anélkül előnytelennek tartotta. A kornak való megfeleléssel és a testalkattal kapcsolatos megjegyzések is felbukkantak, például: „Nem illik a karokhoz egy bizonyos kor után”, és „Pocakosnak tünteti fel az egyébként lapos hasadat”.

Meglepődött a reakciókon.

Cima, akinek 11 unokája van, nem számított az Amazonos felpróbálásával kapcsolatos visszhangokra. Annak ellenére, hogy több száz támogató állt a védelmére, Cima azzal söpörte le a negatív megjegyzéseket, hogy hangsúlyozta, 76 évesen teljesen helyénvaló a ráncos bőr, és ő nem szégyellné ezt.

Még azt is fontolóra vette, hogy egy csipetnyi szarkazmussal válaszol. Azt kérdezte: „Az arcom is el kellene takarnom, mert ott is ráncos vagyok?”. Cima a társadalmi felfogás megváltoztatására szólított fel, és sürgette, hogy hagyjunk fel a modern világban a korhoz illő divatról alkotott elavult elképzelésekkel.

A követőinek adott tanácsa

Cima azt tapasztalta, hogy egyre több fiatal követője van, akik elismeréssel adnak hangot az erőt adó üzenetének. „Az öregedés nagyszerű. Minden, amit egész életedben tanultál, most ott van neked. Most vagy a legbölcsebb. Fogadd el és légy büszke rá” – tanácsolja.

Samantha Brown stylist azt javasolja, hogy a nőknek el kell felejteniük a káros divatszabályokat, és elutasítja a barátságtalan visszajelzéseket, mint „az emberek kivetítik a saját bizonytalanságukat”. Brown dicséri Cima megjelenését, hangsúlyozva, hogy a bőr megmutatása elfogadható, és arra bátorít, hogy a kor előrehaladtával váljunk el a takarásról szóló elavult elképzelésektől.

Candace eredetileg azért indult el a közösségi médiában, hogy felvegye a harcot az öregedéssel kapcsolatos negatív felhangokkal. Honlapján azt szorgalmazza, hogy a nők a produktivitás, az intelligencia, az együttérzés és a stílus mellett álljanak ki az idősebb éveik során.

Candace még a negatív visszajelzések után is folyamatosan megosztja az öregedés örömeit, hangsúlyozva a stressz csökkenését, az új tevékenységek megismerésének izgalmát és az ellenőrizhetetlen tényezők elengedésének felszabadultságát.

via