Érdekesség Film

Érzelmes „Reszkessetek, betörők!” találkozó: Catherine O’Hara beszéde könnyekig meghatotta Macaulay Culkint

1990-ben a világ tanúja volt a Reszkessetek, betörők! premierjének, a filmnek, amely azóta világszerte a családok kedvelt ünnepi hagyományává vált. Több mint három évtizede minden karácsonykor számtalan háztartás gyűlik össze az ünnepi vacsora után, hogy újra átélje a magára hagyott kis Kevin történetét, miközben szülei Párizsba repülnek. 23 évvel később az ikonikus anya és fia páros újra összejött, és ez olyan érzelmes volt, amilyen csak lehet.

Embed from Getty Images

A most 69 éves Catherine O’Hara és a 43 éves Macaulay Culkin egy különleges ceremónia alkalmával véletlenül újrajátszották egyik ikonikus közös jelenetüket – a színész megkapta csillagát a Hollywoodi Hírességek sétányán,. Ez a pillanat sok rajongó szívében a nosztalgia szikráit gyújtotta, a hab a tortán pedig Kevin édesanyjának beszéde volt.

Macaulay Culkin a 2.765. csillagot kapta meg a Hollywoodi Hírességek sétányán, film kategóriában, a vendégszónokok pedig Catherine O’Hara és Natasha Lyonne voltak, akik korábban mindketten szerepeltek a kitüntetett színésszel közös filmekben.

Miután Macaulay köszönetet mondott az életében lévő különleges embereknek, Catherine O’Harát köszöntötte a színpadon, és nagy öleléssel és suttogással üdvözölte: „Köszönöm, mama”, amire ő azt válaszolta: „Ó, drága kicsim”.

Catherine O’Hara, az egyik legismertebb filmes anyuka azzal kezdte beszédét, hogy „a Reszkessetek betörők! mindig is egy szeretett világszenzáció volt és lesz, és az ok, amiért a családok nem hagyhatnak ki egy évet sem anélkül, hogy együtt nézzék és szeressék a Reszkessetek betörők! című filmet, Macaulay Culkin miatt van. Igen, volt egy kiváló forgatókönyv és egy csodálatos rendező, de Macaulay tökéletes alakítása Kevin McCallister szerepében az, ami megadta nekünk azt a kisfiút egy rendkívüli kalandban.”

A színésznő így folytatta: „Macaulay, tudom, hogy nagyon keményen dolgoztál, de a színészkedést a világ legtermészetesebb dolgának tűntetted fel. Tényleg olyan volt, mintha rajtaütöttünk volna ennek a Kevin nevű igazi kisfiúnak az otthonán, és ő csak a móka kedvéért csinálta. Ő a legkedvesebb dolog.”

Catherine O’Hara rávilágított arra, hogy Macaulay már 10 évesen hollywoodi szupersztárrá vált. Reflektálva arra, hogy ezek a címkék milyen kihívások elé állították a fiatal lelket, kiemelte azt a rugalmasságot és egyedülálló adottságot, amelyet John Hughes, a Reszkessetek betörők! rendezője is felismert – Macaulay humorérzékét.

Dicsérte Macaulayt, amiért édes, mégis csavaros, teljesen átélhető humorát beleöntötte mindenbe, amit az ikonikus film óta folytatott. Catherine gratulált neki a Hollywoodi Hírességek sétányán lévő csillagához, büszkeségét és háláját fejezte ki, amiért a képernyőn szereplő „ál-anyukaként” részese lehetett az útjának.

Megható beszéde mélyen megérintette a rajongókat, akik a klasszikus filmet látva nőttek fel. Azonban maga Macaulay volt az, aki a legjobban meghatódott, láthatóan elérzékenyült és könnyekre fakadt Catherine szívből jövő szavai miatt. A ceremóniát és a megható pillanatokat itt nézheted meg.

Embed from Getty Images

Ha kedvenc filmcsillagainkat évtizedes távollét után újra együtt látjuk, az nosztalgikus érzéseket kelt bennünk, és azonnal visszarepít minket a múltba.

via