Életmód Érdekesség

A bőrgyógyász felfedett 4 valódi okot, amiért az 53 éves Jennifer Lopez nem öregszik, és ez több, mint plasztikai műtét vagy termékek

Jennifer Lopez 53 évesen fiatalabbnak tűnik, mint valaha, és mi már régóta gondolkodunk azon, hogy mi a kulcsa kortalan bőrének és fiatalos ragyogásának. Nemrég Dr. Dray bőrgyógyász készített egy YouTube-videót Miért nem öregszik J.Lo címmel, amiben megpróbálja elmagyarázni, hogyan nézhet ki a sztár jobban, mint valaha. Az ok pedig nem biztos, hogy az, amire számítottál.

J.Lo ugyanis nem botoxoltat.

J.Lo maga is megjegyezte 2020-ban, hogy nem jár kozmetikai beavatkozásokra. „A mai napig nem csináltattam botoxot” – vallotta be a sztár. „Inkább a természetes bőrápolás híve vagyok… de azt akarom, hogy [a termékeim] működjenek”.

Dr. Dray pedig megerősíti, hogy nem csak ezek az eljárások adnak tökéletes bőrt, vagy segítenek visszafordítani az öregedés jeleit. A doktornő a videójában megjegyezte: „Sok más tényező is szerepet játszik a bőr öregedésében”.

Hozzátette: „Azt hiszem, az emberek abban a hitben élnek, hogy a botox, a töltőanyagok és a kozmetikai beavatkozások miatt néznek ki ezek az emberek igazán jól. Pedig ennél többről van szó.

Az UV-sugárzás megelőzése kulcsfontosságú.

A bőrápoló szakember részletezte, hogy számos tényező, amellyel életünk során találkozunk, vezethet a ráncok kialakulásához a bőrünkön. Az egyik ilyen hozzájáruló tényező a nap UV-sugárzásának való kitettség, ami ellen Lopez Dray szerint már fiatalkora óta óvintézkedéseket tesz.

Dr. Dray így folytatta: „A fő tényező a napból érkező UV-sugárzás, és J.Lo eléggé hangoztatja, hogy 22 éves kora óta nagyon szorgalmasan használja a fényvédőt.”

Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú.

Egy másik tényező, amelyhez a bőrgyógyász ragaszkodik, hogy „nagy szerepe” van bőrünk megjelenésében, az étrendünknek.

A szakértő megosztotta, hogy nem tudja pontosan, milyen a sztár étrendje, és azt is hozzátette, hogy nem kell követnünk, még akkor sem, ha tudjuk, mit eszik J.Lo. Megosztotta: „Mindenkinek egyedi a táplálkozási igénye, és nem feltétlenül hasznos követni egy híresség étrendjét, mert nekik más lesz a táplálkozási igényük.”

Miután ezt elmondta, Dr. Dray hozzátette, hogy van néhány „dolog, ami jót tesz a bőrünk egészségének, ezek közé tartoznak az egészséges zsírok, az elegendő fehérje, vitaminok és ásványi anyagok, valamint a C-vitamin a jó, egészséges kollagén felépítéséhez.”

A szakértő így folytatta: „Ha kiegyensúlyozottan táplálkozunk, akkor megkapjuk a tápanyagszükségletet, de ha cukros, feldolgozott élelmiszereken élünk túl, az nem fogja megalapozni az egészséges bőrünket”. És ragaszkodik ahhoz, hogy „semmilyen mennyiségű botox vagy töltőanyag nem változtat ezen”.

Az aktivitás adja nekünk ezt a ragyogást.

A harmadik tényező, ami a bőrszakértő szerint nagyon fontos a jó bőrhöz, a testmozgás. A nagyon aktív életmódnak tulajdonítja, hogy a bőr frissnek és egészségesnek tűnik, tekintve, hogy javítja a vérkeringést és csökkenti a gyulladást a szervezetben. És persze Lopez ismert szigorú edzésprogramjairól és „non-stop” táncolásáról.

A genetikára nincs ráhatásunk, de központi szerepet játszik.

Dr. Dray hozzáteszi, hogy van még egy tényező, amely nagy szerepet játszik bőrünk megjelenésében, és amelyre nincs ráhatásunk, ez pedig a genetika. Elmagyarázta, hogy ezek közé tartozik a „bőrünk vastagsága”, a száraz bőrállapotok, például az ekcéma, és az, hogy „sápadtak vagyunk-e” vagy sem.

A szakértő és YouTuber megosztotta: „A genetika mindenképpen szerepet játszik abban, hogy milyen gyorsan öregszik a bőröd és a teljes tested.” Hozzátette, hogy sok „dolog van a környezetünkben, ami hozzájárul a bőr öregedéséhez”.

Dr. Dray elismerte: „A bőrünkben különböző enzimek vannak, amelyek segítenek leküzdeni ezeket a szabad gyököket. Néhány ember génjei úgy alakítják, hogy az ő enzimjeik talán jobbak.”

Szerinted mi a fő oka J.Lo ragyogó bőrének? Neked is vannak tippjeid, hogyan tarthatod fiatalon és ragyogóan a bőrödet?

via