Emberek Érdekesség

A Down-szindrómás Victoria’s Secret modell és társa bebizonyítják, hogy a szerelem nem ismer határokat

Sofía Jirau nem csak modell, hanem lélegzetelállító. Meglepő szépsége és ragadós személyisége szétzúzta a sztereotípiákat, és bebizonyította, hogy bármi lehetséges. A Down-szindrómával született Sofíának sokan azt mondták, hogy soha nem fogja elérni az álmait. De ő nem hagyta, hogy a diagnózis meghatározó legyen számára, és inkább a modellkedés iránti szenvedélyét választotta. Most pedig a bájos modell barátra lelt.

Sofía Jirau és barátja, Chris González megmutatják, milyen egy aranyos pár.

Annak ellenére, hogy Down-szindrómával nőttek fel, González és Jirau megmutatják a világnak, hogy miből vannak. González vállalkozó, míg Jirau egy lenyűgöző modell, és mindkettőjük küldetése, hogy bebizonyítsák, nincsenek határok abban, amit elérhetnek. Elkötelezettségük és kemény munkájuk meghozta gyümölcsét, és máris történelmet írtak a saját területükön, mivel komolyan okos célokat tűztek ki maguk elé.

A mesés Sofía Jirau lett az első Down-szindrómás nő, aki szerepelt a Victoria’s Secret Love Cloud kollekciójának kampányában. Mindössze 25 évesen máris hullámokat kelt a modellszakmában, és másokat is arra inspirál, hogy kövessék az álmaikat. Valójában, amióta 2020-ban elkezdett modellkedni, ő a ragyogó példa arra, hogy a kitartás és a kemény munka segítségével bármilyen akadályt le lehet győzni.

A bájos pár minden korlátot áttör.

„El akarom mondani az egész világnak, hogy az én állapotommal, a Down-szindrómával élőknek nincsenek korlátaik” – magyarázta. „A hozzám hasonló Down-szindrómás emberek képesek munkát vállalni, saját vállalkozást létrehozni, és keményen dolgozni, mint én.”

És ne feledkezzünk meg Chris Gonzálezről sem, ennek a csodálatos párosnak a másik feléről. 2014-ben történelmet írt azzal, hogy Puerto Ricóban ő lett az első Down-szindrómás ember, aki jogosítványt szerzett (szülei szerint). De ez még nem minden – ő egy képzett szakács, tehetséges barista és sikeres vállalkozó is, akinek saját food truckja van. Ennyi hihetetlen teljesítménnyel a háta mögött egyértelmű, hogy González egy igazi úttörő, aki nem hagyja, hogy bármi is visszatartsa.

És az erőpáros kampányt is folytat.

Chris González és Sofía Jirau összefogtak, hogy a „Sin Límites” (vagyis magyarul „Határok nélkül”) elnevezésű hihetetlen kampányukkal változást hozzanak és másokat is inspiráljanak. Ennek a dinamikus duónak a küldetése, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómások közösségére, és megmutassa, hogy kemény munkával és elszántsággal bármi lehetséges.

Az emberek felismerik Jiraut az utcán, és gyakran megállnak, hogy közös képeket készítsenek vele, mert egyre nagyobb hírnévre tesz szert. Amikor pedig a sűrű időbeosztásáról beszélt, a bájos modell elmondta, hogy hogy lépést tudjon tartani mozgalmas életmódjával, heti 5 napon egy órát jár edzőterembe.

Kapcsolatukat a múltban a szerelem első látásra példájaként jellemezték. Bár Jirau és González 2022 eleje óta hallgatnak a kapcsolatukról, semmi jel nem utal arra, hogy szakítottak volna, vagy hogy ezt a közeljövőben terveznék.

via