Érdekesség

A kis Winry egy ritka anyajeggyel született, és az anyukája megmutatja, milyen gyönyörű a lánya

Nicole Lucas Hall 2 gyermek, egy kisfiú, Asher és egy kislány, Winry édesanyja. És mint minden tiszteletre méltó anya, ő is harcos. Nicole meglehetősen hétköznapi életet él, de van egy küldetése: ünnepelni lánya egyedülálló szépségét. A 13 hónapos Winry egy ritka anyajeggyel született, amely az arca negyedét borítja.

Mi mindig elsőként osztjuk meg az ilyen inspiráló történeteket. Ezért meghívunk, hogy tarts velünk, amikor egy olyan anya szemével nézünk végig, aki a közösségi médiát használja arra, hogy terjessze a lánya tapasztalatait, és kapcsolatot teremtsen más, hasonló helyzetben lévő szülőkkel.

Először Winry szülei nagyon aggódtak.

Amikor visszaemlékeztek arra a pillanatra, amikor először meglátták a lányukat, Nicole elmondta, hogy első gondolataik a zavarodottság és a lány biztonságáért való aggódás volt, mivel egyikük sem látott még ilyen anyajegyet, mint ez.

Azt feltételezték, hogy valami veszélyes dologról van szó, de az orvosok gyorsan eloszlatták a félelmeiket. Winry a ritka congenital melanocytic nevi, azaz CMN betegséggel született, amelynek előfordulási gyakorisága a becslések szerint körülbelül 50 000 születésből 1. Megnyugtatták őket, hogy az anyajegy valószínűleg pusztán esztétikai jellegű, és hogy az esetleges egészségügyi kockázatok a többi anyajegyhez hasonlóak.

Nicole elárulta, hogy a hatalmas megkönnyebbülés után végre megnyugodhattak, és még jobban értékelhették Winry érkezését. Ő és férje elsődleges célja ma, hónapokkal a születése után, hogy lányuk egészséges és magabiztos maradjon.

A kritikák és a kellemetlen pillantások mindennaposak.

Sajnos ellenséges megjegyzésekből és kritikákból nincs hiány, mióta Nicole elkezdte megosztani lánya történetét, de még a mindennapjaikban is előfordul, hogy néhányan megbámulják, vagy kedvezőtlen pillantásokat vetnek Winryre.

Nicole azonban meglehetősen higgadtan áll a helyzethez. Elmondta, hogy mindketten igyekeztek a közösségi médiában megjelenő reakcióik nagy részét informatívnak tartani, tekintve, hogy szinte az összes negatív komment, amit kaptak, egyszerűen a tudatlanságból fakadt. Azokra, akik durvák és gyűlölködőek, Nicole és férje humorral válaszolnak.

Ettől eltekintve szinte teljesen elárasztotta őket azok együttérzése, akik értesültek Winryről.

A bátyja a védelmezője.

Minden kishúg azt szeretné, ha egy idősebb testvér vigyázna rá. És Winry esetében Asher egy igazi, segítőkész, kedves testvér. Nicole szerint csodálatosan nem veszi észre, hogy bármi „más” lenne benne. Tudja, hogy van egy anyajegy az arcán, de ez számára semmiben sem másabb, mint az, hogy más a szemszíne.

Asher, mint minden más korabeli gyerek, néha féltékeny, hogy meg kell osztoznia az anyai időn, de ettől eltekintve Nicole biztos benne, hogy felnőve Winry legjobb barátja és védelmezője is lesz.

Winryt úgy nevelik, hogy magabiztos nővé váljon.

Nicole és férje minden egyes nap mindent megtesznek azért, hogy megvédjék és úgy neveljék Winryt és testvérét, hogy minden erősségükben és tulajdonságukban magabiztosak legyenek. Bármennyire is fontos számukra, hogy folyamatosan ellenőrizzék Winry egészségét, az is aggasztja őket, hogy mások hogyan látják vagy ítélik meg őt.

Nicole elmondta, hogy Winry nevelése az olyan dolgok megbecsülésére, mint a kedvesség, az egyik legfontosabb prioritásuk az életükben. Harcosnak nevelik őt, és folyamatosan próbálnak önbizalmat ébreszteni benne azzal, hogy emlékeztetik őt a szépségére, abban a reményben, hogy Winry ugyanolyan vidáman fog felnőni, mint amilyen most.

Nicole egy dolgot biztosan tud: mindig óvni fogják a lányukat, és olyan emberek felé irányítják, akik kedvesen és tisztelettel tekintenek rá. Winry mindig menedéket és biztonságos helyet fog találni a családja karjaiban – ez az, ami a legfontosabb.

A közösségi média küldetés

Nicole elkötelezett amellett, hogy a közösségi média segítségével felhívja a figyelmet a CMN-re; fő célja, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot Winry állapotáról, ugyanakkor arra ösztönzi a szülőket, hogy tanítsák meg gyermekeiket a sokszínűség és önmaguk pozitív aspektusainak megünneplésére.

Winry volt az első a családban, akinek ilyen anyajegye volt, ahogy Nicole elmondta, és a ritkasága ellenére túl sok család van, akik kapcsolódhatnak Winry történetéhez és profitálhatnak belőle.

Szülőként mindent megtesznek azért, hogy lányuk életútja zökkenőmentes legyen. Nicole azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy normalizálja és tájékoztasson másokat az anyajegyekről. Ő és a férje elképzelik azt az időt, amikor Winrynek el kell majd mennie valahová, találkoznia kell valakivel, és tucatnyi kérdéssel kell majd szembenéznie a külsejével kapcsolatban; szeretnék, ha a dolgok másképp alakulnának számára és más, Winryhez hasonló gyermekek számára.

Támogatod Nicole törekvését, hogy felhívja a figyelmet a lányára és más, ritka anyajegyekkel rendelkező emberekre?

via