Érdekesség

A kisgyermek hirtelen viselkedésváltozása 4. stádiumú rákot fed fel, most az anya figyelmeztet minden szülőt

Nicole Dodge szokatlan viselkedést figyelt meg kisgyermekénél. A legkisebb lánya, Natalie csak a karja alsó részét használta. Amire Nicole nem számított, amikor bevitte a lányát a sürgősségi osztályra, az a megdöbbentő diagnózis volt: 4. stádiumú rák.

Egy anya megtudta, hogy 2 éves kislánya rákos.

Amikor egy anya, Nicole Dodge először vette észre, hogy 2 éves kislánya furcsán mozgatja a karját, nem számított arra, hogy ilyen diagnózist kap. A 2022-es évben megfigyelte, hogy Natalie csak a karja alsó felét használja. „Azt hittem, megőrültem” – osztotta meg a nő.

Kezdetben Nicole arra gyanakodott, hogy vállsérülésről lehet szó. A tünetek azonban továbbra is fennálltak, ami arra késztette őket, hogy orvoshoz forduljanak.

Az orvosok azt mondták, hogy Natalie-nak feltehetően rákja van. Nicole így emlékszik vissza: „Úgy voltam vele, hogy ‘Mi van?’ Úgy éreztem, mintha kirántották volna a szőnyeget a lábam alól”.

Natalie túlélési esélye mindössze 50 százalékos volt.

Négy nappal később Dodge-ékat felhívták Natalie vizsgálati eredményeivel. „Magas kockázatú vagy 4. stádiumú neuroblastoma volt. MYCN felerősített, ami azt jelenti, hogy az ő típusú rákja tízszer gyorsabban növekszik, mint a normál neuroblastoma”.

Nicole kifejti: „Ez volt lényegében a legrosszabb prognózis, amit kaphattunk. Teljesen kikészültem. A férjemmel csak bementünk a hálószobánkba és zokogtunk. Szörnyű volt. Úgy éreztük, hogy akkor már egyáltalán nincs remény.” Dodge megosztja, hogy az onkológus közölte vele, hogy még akkor is, ha megpróbálnak bekerülni egy klinikai vizsgálatba, Natalie legjobb esélye a túlélésre csak 50 százalék.

Szerencsére találtak egy klinikát, amely magas gyógyulási arányt mutatott.

Amikor Dodge-ék megérkeztek Natalie időpontjára, a sorsuk drámai fordulatot vett.

„Az orvosunk rögtön besétált, és azt mondta, hogy van néhány nagyon jó hírem” – mondja. Az orvos mesélt neki egy másik klinikáról, ahol tanulmányok folynak, és a túlélési arányuk több mint 80 százalékos. És készek voltak fogadni Natalie-t. „Az egész világunk egy szempillantás alatt ismét megváltozott” – mondja Nicole. „Ránéztem a férjemre, és azt mondtam: ’Mennünk kell’.”

Kevesebb mint egy hét alatt Dodge és lánya 700 mérföldes útra indult erre a klinikára, ahol több mint 10 hónapig tartott a kezelése.

Végül a kis Natalie meggyógyult.

Végül, az első öt kemoterápiás és immunterápiás kezelés után Natalie-ról kijelentették, hogy „nincs nyoma a betegségnek”, és folyamatosan tiszta felvételeket mutatott.

„Ez valóban figyelemre méltó” – állítja Nicole. „Láttam más protokollokat más kórházakban szerte a világon, és nem sok olyan gyerek van, aki a kezelés ilyen korai szakaszában ilyen NED (no evidence of disease = nincs nyoma betegségnek) státuszban van máshol, mint amit ezen a klinikán láttam.”

Dodge háláját fejezi ki családjának, barátainak és közösségének a támogatásukért ezen a kihívásokkal teli úton, és vigaszt talál Natalie történetének megosztásában a közösségi médiában, ami terápiás hatású, és emlékeztet arra, hogy milyen messzire jutottak.

via