Emberek Érdekesség Férfiak

Egy új tanulmány kiderítette, hogy a sminket viselő férfiak vonzóbbnak tűnnek

A smink kezd kiszakadni a nőkkel való hagyományos társításból, és egyre népszerűbbé válik a férfiak körében. Érdekes módon a smink képes kiemelni az arcvonásokat és elfedni a tökéletlenségeket, ami hozzájárulhat a férfiak férfiasabb megjelenéséhez. Ez a trend nem korlátozódik a színészekre; a különböző korosztályú és háttérrel rendelkező férfiak egyre inkább felismerik a smink használatának előnyeit.

Férfiasabb megjelenést kölcsönöz a férfiaknak.

A szakáll átalakíthatja egy férfi arcát, férfiasabbá téve azt, és érdekes módon a smink is hasonló hatást érhet el. Tanulmányok kimutatták, hogy a smink felerősíti az arc alsó kontrasztját, ami férfiasabb megjelenést eredményez.

A smink kiemelheti az arc vonásait.

A legtöbb nő tudja, hogy az ügyesen alkalmazott smink hogyan változtatja meg az ember megjelenését, de a férfiak is élvezhetik a korrektorok és az arcpúderek előnyeit. A smink befolyásolhatja azt, ahogyan a férfiak csontozatát érzékeljük, így a férfi arcok vonzóbbá válnak.

Vonzóbbá teszi a férfiakat.

Egyre több férfi vállalja fel a sminket, és egy nemrégiben készült tanulmány feltárta annak a férfiak kinézetére gyakorolt lehetséges pozitív hatását. A vizsgálat során egy sminkmester finoman sminkelte a férfiak egy csoportját, akiket ezt követően lefényképeztek. Ezeket a képeket ezután értékelték a vonzerő szempontjából. Az eredmények azt mutatták, hogy a férfiak magasabb vonzerőértékelést kaptak, amikor sminket viseltek, mint amikor nem.

A hírességek rendszeresen sminkelnek.

A hírességek gyakran támaszkodnak sminkre, hogy javítsák megjelenésüket filmforgatások, fotózások és nyilvános megjelenések során. Még az olyan ikonikus alakok sem mentesülnek a sminkes szék érintésétől, mint David Beckham. Egy szívmelengető Instagram-posztban, amelyben lánya sminkeli, Beckham játékosan így kommentálta: „Apunak láthatóan szüksége volt egy kis púderre és kontúrozásra (nem tudom, ez mit jelent, de bármi is volt, jobban néztem ki), az én kis sminkesem”.

Bónusz: Dwayne Johnson a smink viseléséről

Dwayne Johnson, a lenyűgöző izmairól ismert hollywoodi színész örömmel posztolt az Instagramján arról, hogy fiatal lányai sminkelték őt. „Még nem láttam magam a tükörben, de ha olyan menőnek nézek ki, mint amilyennek most érzem magam, akkor nyertem, bébi” – fejezte ki a háromgyermekes apa.

via