Érdekesség

A légitársaság utasa kijátssza a személyzetet azzal, hogy több mint 2 kg ruhát visel, hogy elkerülje a díjakat

Egy leleményes fiatal utazó, Gel Rodriguez nemrég került a címlapokra azzal, hogy kreatív módon próbálta elkerülni a plusz poggyászdíjakat. Amikor a kézipoggyásza túllépte a megengedett 6,8 kg (15 font) súlyhatárt, Gel egy különleges megoldást választott. Az élményről szóló humoros posztja gyorsan terjedt, és megmutatta gyors gondolkodását és humorérzékét.

Gel Rodriguez, egy Fülöp-szigeteki utas nemrég került szorult helyzetbe, amikor kézipoggyásza túllépte a megengedett súlyhatárt. Hogy elkerülje a plusz poggyászdíj megfizetését, Gel extrém intézkedéseket tett: több mint 2 kilónyi (5 fontnyi) saját ruhát vett magára.

Ez a kreatív megoldás azután született meg, hogy a légitársaság egyik alkalmazottja a check-in pultnál közölte vele, hogy a bőröndje több mint 8,6 kg-ot (19 fontot) nyom, és ezért súlydíjat kell fizetnie. Gel leleményessége és elszántsága a pluszköltségek elkerülése érdekében megmutatja, hogy milyen okos problémamegoldó készséggel rendelkezik, és hogy hajlandó mindent megtenni az utazási költségek megtakarítása érdekében.

Azzal, hogy több pólót, nadrágot és dzsekit vett magára, csomagját a súlyos 8,6 kilóról sokkal könnyebbre, 6,3 kilóra alakította át.

„Nem akartam kifizetni a túlsúlyos poggyász díját, mert csak 2 kg volt” – magyarázta Gel egy interjúban. Bár Gel okos megoldása, amellyel elkerülte a plusz poggyászdíj fizetését, sikeres volt, elismerte, hogy kihívásokkal is járt. „Nagyon meleg volt” – mondta.

via