Érdekesség

A pár üdvözli az utolsó hármas ikrét, aki KÉT ÉVVEL a többiektől eltérően született

Karen Marks és férje, James örömmel üdvözölték utolsó gyermeküket, Gabriellát, aki a múlt hónapban született. Ő teszi teljessé a hármas ikrekből álló családjukat, akiket gondosan átgondoltan 2 év különbséggel hoztak világra. Olvass tovább, hogy megértsd, hogyan volt ez lehetséges.

Karen Marks és James szülői kalandja 4 évvel ezelőtt kezdődött első gyermekük, Cameron születésével. Isabella 2 évvel később következett, és éppen a múlt hónapban csatlakozott a családjukhoz Gabriella. Bár időrendileg külön vannak, ezek a testvérek hármasikrekként szorosan összekapcsolódnak, mivel IVF útján, ugyanazon a jeles napon és pillanatban történt szinkronizált fogantatásuknak köszönhetően egyetlen embriócsomagból származnak.

Amikor Karen 2018. szeptember 1-jén életet adott Cameronnak, a pár úgy döntött, hogy életképes embrióikat lefagyasztva tartják, mivel álmokat dédelgetnek arról, hogy a jövőben bővítik családjukat. Ezek az álmok 2020. szeptember 15-én valósultak meg, amikor Isabella megszületett, és 2022. július 3-án, Gabriella születésével tetőztek be.

„Most már teljesnek érzem magam, annyira boldog vagyok. A szívem csordultig van” – mondta Karen.

Napjaik kétségtelenül mozgalmasak három 5 év alatti gyermekkel, de a házaspár rendkívül szerencsésnek érzi magát, miután leküzdötték a szülői léthez vezető út kihívásait. A pár, akik 2014-ben házasodtak össze, tovább erősítette köteléküket azokon az akadályokon keresztül, amelyekkel Karen termékenységi problémáival való megküzdése során szembesültek. A kezdeti nehézségek ellenére rendíthetetlen elkötelezettségük arra késztette őket, hogy felfedezzék az IVF-et, aminek eredményeként megszületett a bájos hármasuk.

Karen így védte döntését: „‘Ha már minden más lehetőséget kimerítettél, akkor vágj bele. Az IVF rendben van. Ne halogasd vagy kerüld el. Ez a legvalószínűbb termékenységi kezelés, ami beválik, és nálunk bevált.”

Karen nyíltan megosztja az anyasághoz vezető útját, és büszkén elárulja, hogy gyermekei lombik (IVF) babák. Reméli, hogy történetük inspirálni fog másokat is, akik hasonló kihívásokkal néznek szembe, és arra bátorítja őket, hogy a fogamzásra való törekvés során fontolják meg az IVF-et mint járható utat.

via