Érdekesség

A tudomány szerint azok a férfiak a legellenállhatatlanabbak a nők számára, akik főznek és takarítanak

Ha a férjed szeretné, hogy vonzóbb legyen számodra, próbálj meg meglepetésként kesztyűt és fertőtlenítőszert venni neki. A tudósok megállapították, hogy azok a férfiak, akik részt vesznek a háztartási munkákban, vonzóbbak lesznek a nők számára, így itt az ideje, hogy ez az adat a javukra váljon… és persze a mi javunkra.

Összefoglaltuk ezeket az eredményeket, hogy gyakrabban munkára foghassuk őket, a saját javukra.

A szakértők országos adatokat elemeztek, hogy eljussanak ezekhez az eredményekhez.

Scott Coltrane és Michele Adams, a riverside-i Kalifornia Egyetem szociológusainak köszönhetően meg tudjuk magyarázni, miért tűnnek a férfiak sármosabbnak, amikor seprűt lóbálnak vagy a szennyest szedik össze. Adatelemzésük során felfedezték, hogy a nők azokat a férfiakat, akik több takarítási munkát végeznek, vonzóbbnak és kívánatosabbnak tartják.

Nem ők az egyetlen szakemberek, akik ezt megállapították.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Justin Timberlake (@justintimberlake) által megosztott bejegyzés

Megállapításaikat a Kortárs Családok Tanácsa is alátámasztja, amely rámutatott, hogy most, hogy a nők is teljes munkaidőben dolgoznak, azok a párok, akik egyenletesen osztoznak a házimunkán, elégedettebbek a házasságuk minden aspektusával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Elsa Pataky (@elsapataky) által megosztott bejegyzés

Más szakértők is igazolták ezt a következtetést saját kutatásukkal, például Dr. Gottman pszichológus, aki a párkapcsolatokra és a házasságra specializálódott. Gottman vizsgálatai alapján úgy véli, hogy a feleségek a szeretet jeleként azonosítják férjük házimunkában való részvételét, ami miatt jobban vonzódnak hozzájuk.

A sztereotípiák ideje lejárt.

Az elemzés cáfolja azt az elképzelést, hogy a férfiak kevésbé férfiasak vagy kevésbé férfiasnak tekinthetők, ha rendszeresen felelősséget vállalnak a háztartási feladatokért, például a gyermekfelügyeletért, a vacsora elkészítéséért vagy a padló felmosásáért. A valóság ennek épp az ellenkezője, hiszen ha ezt teszik, az segíthet nekik abban, hogy kívánatosabbnak és vonzóbbnak tűnjenek, sőt, erősíthetik a kapcsolataikat.

A mosogatás és a bébiszitterkedés a fiúknak is jót tesz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kevin Hart (@kevinhart4real) által megosztott bejegyzés

Mi több, a kisfiúk is profitálnak az apák példájából. Az adatok azt is kimutatták, hogy azok az iskolás gyerekek, akik az apjukkal együtt végzik a házimunkát, jobban kijönnek a társaikkal, és több barátságot alakítanak ki, mint azok, akik nem. Ráadásul kisebb eséllyel engedetlenkednek a tanáraiknak, viselkednek rosszul az órán, lesznek depressziósak vagy vonulnak vissza a szociális életükből. Ilyen gyerekkel szinte bárki szívesen lenne együtt, és szívesen lógna együtt.

Melyik háztartási vagy családi munkát látod szívesen a férfiaktól? Főzést, takarítást vagy pelenkázást? Mit tennél azért, hogy jobban bevond a párodat az otthoni házimunkák elvégzésébe? Oszd meg a titkaidat alább!

via