Érdekesség

Ashley Graham elmagyarázza, miért hagyta abba az 5 hónapos ikrei szoptatását

Ashley Graham az egyik legrokonszenvesebb modell és közszereplő. Miután ő lett az első plus size modell, aki a Sports Illustrated címlapján szerepelt, küldetésének tekinti a testpozitivitás üzenetének terjesztését. És mivel Graham az élete minden területén a valóságnak megfelelően viselkedik, terhességei alatt sem fogta vissza magát, megmutatva, hogy mi is kell valójában ahhoz, hogy valaki anya legyen.

Egy fiú és egy ikerpár anyukájaként Graham azt az üzenetet terjeszti, hogy minden anyukának joga van eldönteni, hogy a szoptatás megfelelő-e számára, függetlenül a társadalom elvárásaitól.

Egy nemrég adott interjúban Graham őszintén beszélt a terhesség következményeiről, amelyeken minden nő átmegy, de inkább nem beszélnek róla. A modell elmondta, hogy ő is fontolóra vette, hogy néhány dolgot megtart magának, és bevallotta: „Különösen azt, ahogy a tested változik, amikor terhes vagy, és a terhességi csíkokat, és a megereszkedett bőrt, a tápszert, a szoptatást. Mert ott van ez az egész dolog is, hogy az emberek megmondják, hogyan tápláld a gyerekedet.”

Ashley folytatta a szoptatással kapcsolatos tapasztalatainak ismertetését: „Az első gyerekemnél úgy voltam vele, hogy ‘Csak szoptatni lehet! Ez a helyes út!’ Aztán megszülettek az ikrek, és azt mondtam: ‘Ezt nem csinálom. Ez itt nem működik. Mindketten akarjátok mindkettőt? Ez rengeteg munka.’ Ezért abbahagytam a szoptatást, amikor 5 hónaposak voltak, és a legjobb tápszert adtam nekik, amit csak találtam… És ezek a kis srácok olyan erősek és olyan boldogok.”

Végső soron Graham úgy véli, hogy minden anyukának a saját személyes tapasztalatai alapján kell döntenie a tápszer vagy a szoptatás között. A lényegre tapintott, amikor azt mondta: „Nem hiszem, hogy meg kellene mondaniuk az embereknek, hogyan kell etetni a gyerekeinket”.

A modell ezután még szimpatikusabbá vált, megosztva a szülés utáni fizikai küzdelmeit. Azt mondta: „A tested feltöltődik tápanyaggal, a baba pedig kiszívja belőled. Aztán a baba kijön, és hirtelen teljesen kiürül mindened, így a hajad kihullik, pattanásaid lesznek, de, a súlyod nem megy le.”

Graham így magyarázta őszinteségét: „Szeretem magam úgy bemutatni, mint aki egyszerűen boldog azzal, aki vagyok. És volt egy utam, ez egy utazás, a testi önbizalom, az, hogy rendben legyél azzal, aki vagy, egy utazás… Soha nem akarok hazudni.” Mi pedig mindannyian hálásak vagyunk a modellnek, amiért megosztotta velünk tapasztalatait, hiszen ezáltal az anyák világszerte úgy érzik, hogy látják és meghallgatják őket.

via