Érdekesség

Az 53 éves Jennifer Lopez feltárja a tónusos teste mögött rejlő titkot

Jennifer Lopez nemcsak azért tartja fontosnak a napi testmozgást, hogy megőrizze vörös szőnyegre való megjelenését, hanem azért is, hogy fokozza mentális jólétét. Az 53 éves színésznő, akit az Ásó, kapa, géppisztoly című filmben nyújtott legutóbbi szerepéről ismerhetünk, egy nemrégiben adott interjúban megosztotta, hogy a fizikai aktivitás hogyan segít neki pozitív életszemléletet fenntartani.

J.Lo számára az edzés az önbizalom növelését is jelenti.

Egy új sportital-kampány szóvivőjeként Lopez az aktív és egészséges életmód fontosságát hangsúlyozta. A bronxi születésű lány a sportolási rutinját az önbizalom és az öngondoskodás forrásaként tartja számon. Azzal, hogy a napi testmozgást prioritásként kezeli, Lopez bemutatja, hogy a fittség hogyan járulhat hozzá a fizikai és mentális jóléthez, kiemelve a külső és belső öngondoskodás fontosságát.

Kutatások szerint a testmozgás közvetlenül befolyásolja a mentális egészséget.

Ben Affleck színész felesége és a 15 éves ikrek, Max és Emme édesanyja hangsúlyozta a fitnesz fontosságát az életében. „Nem titok, hogy a fitnesz nagyon fontos része az életemnek” – osztotta meg az interjúban. Az ismert művésznő, aki hamarosan kiadja This Is Me… Now című albumát idén nyáron, úgy véli, pozitív összefüggés van a testmozgás és a mentális egészség között.

Valóban, kutatások támasztják alá Lopez állításait, amelyek szerint a rendszeresen sportoló egyének érzelmi jólléte és mentális egészsége jobb, és alacsonyabb a mentális betegségek aránya. A tanulmány arra is rámutat, hogy a testmozgás segíthet az olyan mentális egészségügyi állapotok kezelésében, mint a depresszió és a szorongás, sőt, csökkentheti a mentális betegségek kialakulásának kockázatát.

Nem számít, mennyire zsúfolt a napirendje, nem hagyja ki a korai edzéseket.

Lopez az elszántság, a kemény munka és a szenvedély értékeiről árulkodott, amikor tovább magyarázta, hogy korán reggel, általában 4:45-kor mozogni kezd, függetlenül attól, hogy mennyire elfoglalt a napirendje. Azt is megosztotta, hogy egyensúlyban tartja az idejét és jó döntéseket hoz. Továbbá az edzésprogramját is megkeveri, hogy érdekes maradjon. Személyi edzője megdicsérte, amiért megjelenik és komolyan veszi az edzéseit, és kijelentette, hogy ismeri a testét, és önmagát akarja adni.

Ezt pedig a nehezebb úton tanulta meg.

Az énekes-színésznő felismeri az öngondoskodás fontosságát, hiszen karrierje kezdeti időszakában egykor ő is elhanyagolta a jólétét. Az On the JLo 2022 júliusában megjelent esszéjében elárulta, hogy a sűrű időbeosztása és az alváshiány miatt pánikrohamot kapott a forgatáson. Ez az élmény késztette arra, hogy orvosi tanácsot kérjen, és elkezdje a wellness útját, hangsúlyozva a fizikai és mentális egészség előtérbe helyezésének fontosságát.

A sportitalok is szerves részét képezik az egészségügyi rutinjának.

Lopez hangsúlyozta a sportitalok előnyeit is, amelyek alacsony kalóriatartalmúak, tele vannak káliummal, elektrolitokban és antioxidánsokban gazdagok, hogy segítsenek neki hidratáltnak maradni és feltölteni a szervezetét egy intenzív edzés vagy előadás után.

Azzal, hogy a színésznő a fitneszt helyezi előtérbe az életében, rávilágít az egészséges test és elme megőrzésének fontosságára. A testmozgás és az öngondoskodás iránti elkötelezettsége sokakat inspirál, akik igyekeznek javítani mentális és fizikai jólétüket.

via