Érdekesség

Az 55 éves Jennifer Aniston foglalkozik a róla szóló terhességi pletykákkal

Ahogy Jennifer Aniston közeledett 55. születésnapjához, egy számára is ismerős kihívással kellett szembenéznie: a folyamatos terhességi pletykákkal. A korát övező örömteli beszédek ellenére Anistont nem zavarják a társadalmi normák és a médiaspekulációk. Bátran elutasítja azt az elképzelést, hogy egy nőnek férjhez kell mennie vagy gyermeket kell vállalnia ahhoz, hogy teljesnek érezze magát. Ahelyett, hogy engedne a nyomásnak, bátran és egyenesen nekimegy ezeknek a pletykáknak, és szembeszáll a régóta fennálló tévhittel, amely évek óta követi őt.

Soha nem mondta, hogy nem akar gyereket.

Jennifer Aniston mindig is tagadta azokat az állításokat, amelyek szerint határozottan elutasította volna a gyermekvállalást. A 2006-os válása után nyíltan kifejezte csalódottságát, és kijelentette, hogy „nagyon bosszantja” az ilyen állítások széles körű elfogadása. A színésznő, mint sok más nő mindenütt, állandó és tolakodó kérdéseket kapott a gyerekekkel kapcsolatos döntésével kapcsolatban. Ezek a kérdések gyakran kapcsolódnak a társadalmi nyomáshoz, amely azt sugallja, hogy a gyermektelen nők önzőek, távolságtartóak vagy bizonytalanok.

Hisz abban, hogy egyedül is boldog lehet.

A Jóbarátok sztárja még mindig nem élte át az anyaságot, de ez nem zavarja. Azt mondja: „Teljesek vagyunk párral vagy anélkül, gyerekkel vagy anélkül, ez a döntés a miénk és csakis a miénk. Nem kell házasnak vagy anyának lennünk ahhoz, hogy teljesek legyünk”. A színésznő úgy véli, hogy mindenki maga határozza meg a saját „boldogságát”.

A terhesség nehéz téma számára.

Jennifer már régóta próbált teherbe esni, de minden próbálkozása sikertelen volt. Nehéz időszak volt ez számára. Így emlékszik vissza: „IVF-en mentem keresztül, kínai teákat ittam. Mindent beleadtam. Bármit megadtam volna, ha valaki azt mondja nekem: „Fagyaszd le a petesejtjeidet, tégy magadnak egy szívességet””.

Aniston azt is elismeri, hogy túl késő volt megpróbálni: „Szóval itt vagyok ma. A hajó elment”.

Belefáradt a pletykákba.

Minden pletyka a terhességéről, a párkapcsolati életéről, vagy a volt férjéről, Brad Pittről és Angelina Jolie-ról kimerítette Jennifert. Sőt, annyira belefáradt a felhajtásba, hogy úgy döntött, ír egy posztot: „Nem vagyok terhes. Ami vagyok, az az, hogy elegem van. Nehezményezem, hogy „kevesebbnek” érzem magam, mert a testem változik és/vagy hamburgert ettem ebédre, és furcsa szögből fotóztak le, és „terhesnek” vagy „kövérnek” minősítettek.”.

Nem örül annak, ahogy a társadalom látja a nőket.

A színésznő erősen kritizálja a nők tárgyiasítását és vizsgálatát, hangsúlyozva, hogy sürgősen változtatni kell azon, ahogy a társadalom látja és ábrázolja őket. „Én vagyok a példa arra a lencsére, amelyen keresztül mi, mint társadalom, az anyáinkra, lányainkra, nővéreinkre, feleségeinkre, női barátainkra és kollégáinkra tekintünk. Az a tárgyiasítás és vizsgálat, amelynek a nőket kitesszük, abszurd és zavaró. Az, ahogyan a média engem ábrázol, egyszerűen tükrözi azt, ahogyan általában a nőket látjuk és ábrázoljuk” – írta.

Jennifer Anistonnak elege van abból, hogy az emberek azt mondják, korához képest remekül néz ki. Időtlen szépsége ellenére kimerítőnek találja az öregedésgátló titkairól szóló állandó kérdéseket. Ennek ellenére nyíltan megosztja egyszerű bőrápolási rutinját és tippjeit egészségének és fiatalos megjelenésének megőrzéséhez.

via