Érdekesség

Az anya és apa hihetetlen áldozatot hoz a súlyosan beteg lányaikért, hogy megmentsék az életüket

Charlotte és Isabelle Baldock lányok, akik különleges egészségi állapottal élnek. A nővéreknek több mint 10 gyógyszert kell szedniük, naponta háromszor, hogy kezelni tudják betegségüket. Szüleik úgy döntöttek, hogy egy rendkívüli áldozatos cselekedetet tesznek. Minden törekvésük az, hogy megmentsék szeretett gyermekeik életét, és úgy tűnik, hogy egyik szülő sem fél és nem habozik, és bátran szembenéznek a sors megpróbáltatásaival.

Mindkét lány ugyanabban a fájdalmas állapotban szenved.

A 14 és 12 éves Charlotte és Isabelle Baldock nővérek krónikus vesebetegségben szenvednek. A lányok jelenleg naponta több mint 10 tablettából álló koktéllal kezelik állapotukat.

Ez az állapot azt jelenti, hogy mindkét fiatal hölgy számára elkerülhetetlen lesz a veseátültetés.

Isabelle-t 6 hetes korában diagnosztizálták, nővére pedig kevesebb mint 24 órával a születése után kapta meg ugyanezt a diagnózist.

„Charlotte esetében ez olyan volt, mintha: ‘ohh, már megint tudjuk, min megyünk keresztül, már megint tudjuk, min megy keresztül ez a szegény baba'” – mondja az anyuka, Renee Baldock az interjúban.

A lányok szülei most azzal a céllal élnek, hogy bármi áron megmentsék gyermekeik életét.

A lányok apja, Shane, mindkét lányuknak megfelelt, az anyjuk pedig csak Isabelle-nek. „Azt hiszem, az én génjeim voltak azok, amelyek eleve ezt okozták, így az, hogy én megfelelek és segíthetek nekik, kétségtelenül jobb érzéssel tölt el” – árulta el Shane Baldock.

Az édesanya most arra készül, hogy egy éven belül felajánlja a veséjét Isabelle-nek. A lány veseműködése már a kritikus 18%-os szintre csökkent. „Amint elérjük Izzy 15 százalékát… akkor kezdik el tervezni a tényleges transzplantációt, ami körülbelül három hónapos terv” – magyarázta Renee.

Egyik szülő számára sem volt soha kérdés, hogy felajánlják-e a szerveiket a gyermeküknek.

„Alig várom azt a napot, amikor csodálkozik, hogy miért érzi magát ilyen jól, igen, jó érzés lesz, azt hiszem” – mondta az apuka az interjúban.

via