Állatok Emberek Érdekesség

Az apa hagyja a lányát a 4,5 méter hosszú pitonnal játszani és azt állítja, hogy teljesen biztonságos

Egy olyan világban, ahol a kígyók és a gyerekek általában nem jönnek ki egymással, van egy megható történet. Ismerkedjünk meg Emi-vel, egy jószívű kislánnyal és a pitonjaival. Erős kapcsolatuk túlmutat a megszokotton, megmutatva, hogy a barátság valóban átlépheti a határokat. Tartós, szeretettel és támogatással teli társaságuk az idők során is megállta a helyét, sokak szívében különleges emléket hagyva.

Az édesapja úgy véli, hogy a kígyókkal való játék biztonságos.

Ed Taoka, egy surrey-i masszázsterapeuta büszkén gondozza a rendkívüli párt: Sonny-t, a hatéves kockás pitont és Chert, az ötéves pitonpajtást. A közösségi médiában gyakran láthatsz szívmelengető bepillantásokat lánya, Emi és a pitonok kapcsolatáról. Meglepő módon nem fél, pedig ezek a kígyók nagyok és potenciálisan veszélyesek. Ed szeretné, ha mindenki tudná, hogy mindig ott van, amikor Emi a kígyókkal van, és gondoskodik a biztonságáról. Szenvedélyesen hisz abban, hogy ezek a kígyók kedvesebbek, mint azt a legtöbb ember gondolja, megkérdőjelezve a közhiedelmeket.

Egy nagyszerű barátság kezdete.

A kígyók, Sonny és Cher, pici koruk óta a család részei. Emi másfél éves korában találkozott Sonnyval, ezt a pillanatot az apja gondosan megrendezte, hogy a bemutatkozás zökkenőmentes legyen.

„Hat hónappal előtte intenzíven foglalkoztam Sonnyval. Fel kellett mérnem, hogy milyen temperamentummal rendelkezik. Nagyon nyugodt és szelíd volt, ezért úgy ítéltem meg, hogy rendben van, ha a lányom kezeli” – mesélte.

Ed hozzászokott a kígyókkal való együttéléshez.

Ed elmondta, hogy gyerekkorában háziállatként tartott kígyókat. „A kígyók és hüllők nagy részét képezték az életemnek, amíg felnőttem. Korábban volt néhány nagytestű közönséges óriáskígyóm. Sonny és Cher az első kockás pitonjaim” – magyarázta az apa, amikor arról kérdezték, hogy ismerte-e korábban a pitonokat. Éppen ezért nem okozott neki gondot, hogy bevezesse Emi-t a hüllők világába. A felügyelet a kulcs – mondja.

A kis Emi nagyon jól kijön a kígyókkal.

Emi és a kígyók közötti interakciók nem maradnak felügyelet nélkül, ami nagyszerű. Ráadásul a kígyók kiegyensúlyozott étrendet kapnak. Kiolvasztott nyulat esznek, és soha nem élő eleséget. Így eloszlik az a mítosz, hogy a kígyók azért mérnek fel minket, hogy „megegyenek”.
„A lányom imádja a kígyókat. És nagyon jól fogadta az utasításokat, hogyan viselkedjen velük. Emiatt megengedték neki, hogy velük nőjön fel, és a kígyók nem tekintik őt fenyegetésnek vagy tápláléknak” – magyarázza az apa.

Egymás komfortzónáját jelentik.

„Mindannyian megtanultak egymással viselkedni. A kígyók bíznak benne, és keresik őt a kényelem, a melegség és a biztonság miatt. A lányom ezt szívesen biztosítja számukra” – mondja az apa.

Mindent egybevetve, Emi és a kígyói közötti kapcsolat nem csak baráti, hanem családi is. Nem is kívánnánk nekik többet, szeretetük és társaságuk továbbra is betölti a szívünket.

Ha háziállatokra gondolunk, általában a macskák vagy a kutyák jutnak eszünkbe először. De más állatok is válhatnak családunk különleges tagjaivá és közeli barátainkká, még ha nem is a leggyakoribbak. A papagájok és a patkányok pedig csak néhány különleges állat, amelyekre gondolunk.

via