Emberek Érdekesség

Miért hagyja abba Jessica Simpson az arcának és testének szerkesztését a közösségi médiában a lányai miatt

43. születésnapján Jessica Simpson, az énekesnő, színésznő és háromgyermekes anyuka a csillogás helyett a hitelességet választotta. Egy smink nélküli szelfit osztott meg a közösségi médiában, hogy megünnepelje természetes szépségét. Ez az ártatlannak tűnő cselekedet azonban jelentős vitát váltott ki, egyesek megtapsolták őszinte megjelenését, míg mások felháborodásuknak adtak hangot. A vitatott születésnapi posztja előtt aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a fotók szerkesztése hogyan hathat a szülői stílusára.

Egy ragyogó 43. születésnapi ünneplés

43. születésnapján úgy döntött, hogy megtöri a csillogást és a glamúrt, és egy smink nélküli szelfit osztott meg a közösségi médiában. Sugárzó mosolya beragyogta a képernyőt, miközben jellegzetes szőke haja hibátlanul keretezte az arcát. Divatos kiegészítői egy csipetnyi csillogást adtak vibráló vörös felsőjéhez, felejthetetlen megjelenést varázsolva.

„43 smink nélküli (mondhatni. A szempilláimat göndörítettem)” – írta a képaláíráshoz.

Megoszlanak a vélemények a hozzászólásokban

Jessica posztja vélemények örvényét kavarta fel rajongói körében. Néhányan dicsérték természetes szépségét, és szerették volna megtudni a bőrápolási titkait. Így kommentálták: „Mi a bőrápolási rutinod?” és „Sosem volt szükséged sminkre. Gyönyörű, mint mindig, boldog születésnapot!”

Azonban nem mindenki értett egyet a „sminkmentes” állításával. Sokan alaposan megvizsgálták a fotót, rámutatva a szempillaspirál, szájfény és korrektor jelenlétére, megkérdőjelezve a sminkmentes címke hitelességét. Az egyik rajongó aggodalmának adott hangot, kijelentve: „Felelőtlenség ezt az üzenetet közzétenni, hiszen a kommentekben sokan csodálkoznak, hogy ők miért nem néznek ki így sminkmentesen”.

A kommentek áradata közepette egy aggódó édesanya is kifejezte aggodalmát. Azt írta: „Ez elszomorít a fiatal lányom miatt, aki a közösségi médián nő fel”. Jessica bejegyzése megütötte a szülők szívét, akik a digitális tökéletesség korában a gyermeknevelés kihívásaival szembesülnek.

Elmélkedés a közösségi média nyomásáról

Néhány nappal a születésnapi poszt előtt Jessica már megnyílt a szerkesztett fotók lányaira gyakorolt hatásával kapcsolatos aggodalmairól. Őszintén megosztotta, hogyan küzd azzal, hogy engedjen a társadalmi elvárásoknak, hogy szerkesztőeszközöket használjon a képei feljavítására, és felismerje, hogy ezek a cselekedetek negatívan befolyásolhatják a gyermekei szépségérzékelését.

„Ki akartam tenni egy fotót, mert mindenki a nyakamban van, hogy Jessica, ki kell tenned, Jessica, ki kell tenned. Én meg, hogy oké” – osztotta meg a lány. „Aztán megyek posztolni, és azt mondom, ó, de menjünk a FaceApp-ra”. „Erre én: Ó, ettől egy kicsit jobban néz ki. Ó, ettől egy kicsit jobb lesz. Mi tette ezt velem? Mit csinál ez a lányommal? Amit a közösségi médiában csinálunk, az az, hogy létrehozzuk ezt az elképzelést arról, hogy mi a szép, és mesterségesen állítjuk be az életünket – hogy jól nézzünk ki, de kinek?” – magyarázta Jessica.

Jessica útja arra emlékeztet minket, hogy a közösségi média mindent átható hatása közepette milyen fontos az egészséges testkép és az önbecsülés ápolása a fiatalokban. Smink nélküli szelfije nem csupán egy szépségről szóló vitát váltott ki; értelmes beszélgetést indított el a nevelésről, a hitelességről és az önképről a digitális korban.

via