Érdekesség

Az apa pici felsőt és rövidnadrágot visel az iskolai találkozóra, hogy tiltakozzon a „nem megfelelő” diáköltözet ellen

Egy apa a lázadás megdöbbentő tetteként egy nemrégiben tartott iskolatanácsi ülésen levetette szokásos ruházatát, és egy crop topot, lejjebbpedig egy mikro rövidnadrágot mutatott. Ezzel demonstrálta, hogy milyen ruházatot engedélyez az iskola a diákoknak az új öltözködési szabályzat szerint.

Egy apa merész kinyilatkoztatása.

Egy arizonai Ira Latham nevű településen egy apa elment egy iskolai gyűlésre, hogy határozottan állást foglaljon. Levetette szokásos ruházatát, hogy erőteljes üzenetet közvetítsen a Higley Egyesített Iskolai Kerület újonnan bevezetett öltözködési szabályzatáról. Az eset minden jelenlévőt tágra nyílt szemmel és elképedve hagyott. Ira, aki négy, a Higley Egyesített Iskolai Kerületbe járó gyermek büszke szülője, úgy véli, hogy az iskola új öltözködési szabályzata nem megfelelő a diákok számára.

A cselekményről készült videó vírusként terjedt el.

A testületi ülésen készült klip megörökítette azt a pillanatot, amikor Latham bátran a pódiumhoz lépett, készen arra, hogy leleplezze üzenetét. Az iskolatanács és a jelenlévők előtt Latham kijelentette, hogy az új szabályzat szerint az általa viselt ruha rendben van. Ezután nem habozott leengedni a rövidnadrágját és levenni a pólóját, felfedve egy aprócska crop topot és egy mikro rövidnadrágot. Még meg is pördült, hogy mindenkinek teljes rálátást biztosítson a vitatott öltözékre, hogy mindenki lássa, mire gondol.

Latham úgy vélte, hogy az új szabályok túlságosan engedékenyek. Elismeri, hogy azért tette ezt, mert nemcsak az iskolában tanuló gyerekeiért aggódik, hanem a többi gyerekért is, akik oda járnak.

Az öltözködési dilemma.

Az iskola régi szabályai, amelyek több mint húsz éve gyakorlatilag érintetlenek maradtak, szigorú irányelveket tartalmaztak. Megakadályozták, hogy a diákok megmutassák a mellkasukat, a derekukat vagy a hasukat. A frissített változat azonban a legtöbb ilyen szabályt kidobta az ablakon, helyette a fehérneműk felfedésére összpontosítva.

Latham nem örült ennek a változásnak. Sajnálkozott, hogy a régi szabályzattal a diákoknak volt némi útmutatásuk. Az újakkal azonban szerinte a hatóságok csak azt mondják, hogy amíg a gyerekek eltakarják az alsóneműjüket, addig bármilyen ruházat rendben van és megengedett. De a rendhagyó tiltakozása ellenére az iskolatanácsot nem hatotta meg. 3:2 arányban megszavazták az új szabályzatot, és végül elfogadták az új öltözködési szabályzatot.

Az iskolaszék válasza a tiltakozásra és a vitára.

Miután Latham figyelemfelkeltő tiltakozása után leülepedett a por, Tiffany Shultz, az igazgatótanács elnöke világossá tette álláspontját. Úgy látta, hogy Latham ruháinak eltávolítása inkább csak egy reklámfogás volt, mint egy nagy előrelépés. Megemlítette, hogy amikor az apa világossá tette álláspontját, a megbeszélés folytatódott. Meghallgatták a többi felszólaló álláspontját, és meghozták a végső döntést.

A testület úgy döntött, hogy a szülők és a családok határozzák meg, hogy mi a megfelelő a gyerekeik számára, és azt viselhessék az iskolában. Bármilyen öltözék rendben van, amíg nem akadályozza a szokásos iskolai tevékenységeket.

Shultz megvédte az új öltözködési szabályzatot, de néhány szülő nem értett vele egyet.

Elmagyarázva, hogy ez összhangban van a szomszédos iskolák politikájával, Tiffany pártját fogta. Az elsődleges cél az volt, hogy a tanárok a tanításra koncentrálhassanak, ne pedig a diákok öltözködésének mérésére – magyarázta. Egy másik tanácstag, Amanda Wade, aki támogatta az új szabályzatot, csatlakozott Shultz véleményéhez. Wade úgy vélte, hogy Latham divatnyilatkozata némileg melléfogott. Elismerte, hogy megérti, hogy néhány szülő miért háborodott fel az új irányelv miatt, de leszólta az apát, amiért ilyen ruhát viselt, és elég nagy jelenetet rendezett az ülésen.

Anna Van Hoek, a tanács egyik tagja, aki az új szabályzat ellen szavazott, azonban úgy érezte, hogy nem minden szülő aggodalmát hallották meg. Abszurdnak találta, hogy a felnőttek azt szorgalmazzák, hogy a gyerekek egyre kevesebb ruhát viseljenek. A változtatást ellenző szülők és tanácstagok megfogadták, hogy újra foglalkoznak a kérdéssel, remélve, hogy meghallgatják a hangjukat, és az öltözködési szabályzatot újra átgondolják.

via