Érdekesség

Az egyedülálló anyukák és legjobb barátnők úgy döntöttek, hogy együtt élnek, hogy felneveljék a gyerekeiket, és megtalálták a boldogságukat

Két egyedülálló anya, Lauren és Samantha, megnyíltak arról a döntésükről, hogy megosztják az otthonukat, hogy pénzt takarítsanak meg, és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a randizási életüket.

Ismerd meg Samanthát és Laurent.

Amikor Samantha Best és Lauren Robinson az egyedülálló anyaság kihívásaival találta magát szemben, úgy döntöttek, hogy összeköltöznek, hogy enyhítsék a növekvő megélhetési költségeket.

A döntés 2022 májusában született meg. Samantha, a közösségi média influenszer, egyedülálló anyaként küszködve találta magát, miután elvált a párjától. Felismerve, hogy milyen nehéz ellátni a fiát, Kaelint, úgy döntött, hogy összeköltözik a legjobb barátnőjével, Laurennel, aki szintén egyedülálló anyja volt Haidynnek. A szoros kötelékben lévő duó bevallása szerint kötelékük azóta csak erősödött.

Hogyan működik az új felállás.

Bár elismerik az időnkénti kihívásokat, a legjobb barátnőként való együtt nevelés előnyei messze felülmúlják a nehézségeket. Amióta együtt élnek, a két egyedülálló anya sikeresen kezeli közösen a pénzügyeiket, és élvezik a közös családi tevékenységeket. A tévénézéssel töltött esték közös örömükké váltak, és pozitív változásokat figyeltek meg a gyermekeik interakcióiban és fejlődésében.

Ami a háztartási feladatokat illeti, Lauren a szakács szerepét tölti be, míg Samantha a mosogatás nagy részét végzi. Külön életet élnek, de szükség esetén segítik egymást az iskolába járásban, a bevásárlásban és a bébiszitterkedésben.

Samantha boldogan nyugtázza, hogy a legjobb barátnőjével él együtt, és mindkettőjük gyermekének van egy-egy testvérfigurája. A Kaelin apjával való ötéves kapcsolat befejezésének kezdeti kihívásai ellenére Samantha és volt élettársa egészséges társszülői kapcsolatot alakítottak ki.

A vágyuk, hogy másokat is inspiráljanak.

Az anyagi előnyök mellett a társaság is jelentős fénypontot jelent Samantha számára. Egyedülálló anyának lenni magányos lehet, különösen egy új városba költözés után, ahol nincs sok helyi barát. A kölcsönös támogatás, a közös pillanatok és az a kényelem, hogy van kivel beszélgetni, felbecsülhetetlenné teszi az együttélést.

Mindkét anya elismeri, hogy az egymás gyermekeivel való együttélés olyan, mintha mostohaszülők lennének. Megosztják a fegyelmező szerepeket, határokat szabnak és biztosítják a gyerekek jólétét. A kezdeti fázisban meg kellett érteniük egymás szülői határait, de most már közösen nevelik mindkét gyermeket, és a nevelésben hasonló erkölcsökre helyezik a hangsúlyt. Samantha reméli, hogy történetük más egyedülálló szülőket is arra inspirál, hogy fontolják meg a barátnővel való együttélést a kölcsönös támogatás érdekében, jobb életet biztosítva az egyedülálló anyáknak.

A társkereső életük nem változott.

Samantha és Lauren is kivesz egy kis időt, hogy önmagukon dolgozzanak, miután mindketten szakítottak a párjukkal. Most elsősorban a gyerekeikre és a karrierjükre koncentrálnak, de mindkét nő nyitott arra, hogy találkozzon valaki újjal. Viccelődve mondják, hogy egy barát beköltözhetne hozzájuk, vagy pedig szomszédok lennének.

Néhányan azt is gyakran megkérdezik, hogy a két hölgy egy párt alkot-e, amit ők tagadnak. Samantha és Lauren azt állítják, hogy ők csak a legjobb barátnők.

Az egyedülálló anyák, akik együtt élnek, egyre gyakoribb forgatókönyv.

Samanthához és Laurenhez hasonlóan egyre több egyedülálló anya dönt úgy, hogy együtt él. Ennek a mozgalomnak pedig már saját neve is van, „mommunes”. A BBC szerint a „mommunes”, amely szó a „communes” szóból származik, alternatív életformaként jelenik meg, válaszul a hagyományos szűk családok változó dinamikájára.

Jelenleg körülbelül 15 millió egyedülálló anya él az Egyesült Államokban. Sokuknak olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint például a lakásvásárlásra való képtelenség vagy a munkahelyi kötelezettségek miatti időhiány, hogy családjukat eltartsák. Ezekre a kihívásokra válaszul egyre több egyedülálló anya az Egyesült Államokban és világszerte új életszemléletet alakít ki. Ahelyett, hogy egyedül navigálnának a gyereknevelés bonyolult feladatai között, közeli barátokhoz és egyedülálló anyatársakhoz fordulnak, akik hajlandóak megosztani a felelősséget.

via