Érdekesség

Az egykori légiutas-kísérő a McDonald’s-ra cserélte álommunkáját: „Többet keresek”

Saffron Laszkowicz címlapokra került, amikor a TikTok-on megosztotta váratlan karrierváltását. Eredetileg légiutas-kísérőként vágott neki a sokak által csillogónak tartott útnak, de a valóság másnak bizonyult.

Saffron 2020 decemberében a McDonald’s-nál kezdett dolgozni, mivel rengeteg szabadideje volt. Szenvedélyét követve 2022 májusában, a képzés elvégzése után csatlakozott a légiutas-kísérő személyzethez.

Az anyagiak azonban váratlan fordulatot vettek. Saffron rájött, hogy a jövedelme csökkent a McDonald’s-nál töltött időszakához képest. Következésképpen 2022 októberében visszatért a gyorsétterem-óriásnál való részmunkaidős munkához, miközben légiutas-kísérőként folytatta útját.

A két szerep között egyensúlyozva Saffron kitartott, de végül anyagi nehézségek miatt otthagyta a Ryanairnél betöltött állását. Története sokakat megmozgatott, rávilágítva a légiutas-kísérők gyakran alábecsült bérezésére.

Saffron vidám hangon osztotta meg: „Minden percért fizetést kapok, kevesebb utazási idővel. Ugyanannyit keresek, ha nem többet, kevesebb stresszel. Ez több szabadidőt biztosít nekem a családra és a személyes fejlődésre”.

Az egyik támogató komment így szólt: „Nem szégyen gyorsétteremben dolgozni. A menedzserek jó pénzt kereshetnek és rugalmas időbeosztást kapnak”.

Saffron útja valóban jól példázza annak fontosságát, hogy az ember a saját útját járja, függetlenül az előítéletektől vagy a társadalmi elvárásoktól.

via