Érdekesség

Az elsőtől a harmadik lányáig, Dwayne Johnson elmeséli a szülői útját: „Apának lenni a prioritásom”

Dwayne Johnson, akit „The Rock” (A Szikla) néven is ismernek, nem csak híres színész és kiváló profi pankrátor, hanem odaadó és szerető apa is. Az apaságról szóló szívhez szóló Instagram-posztjai és őszinte interjúi elárulják, hogy az apaság különleges helyet foglal el a szívében, és az egyik legbecsesebb szerepe az életében.

Három lány édesapja.

Dwayne Johnson a feleségével, az énekesnő és dalszerző Lauren Hashian-nal közös 4 éves Tiana Gia és a 7 éves Jasmine édesapja; valamint van a 21 éves, Simone Alexandra, a volt feleségével, Dany Garcia-val közös lánya.

Régebben távol lévő szülő volt.

Feltörekvő sztárként Johnsont felemésztették a karrierje által támasztott követelmények. „Sok éven át távol voltam, amikor az első lányom ebben a kritikus korban, életének ebben a kritikus időszakában nőtt fel” – vallotta be.

Most mélységesen sajnálja az elszalasztott lehetőségeket és értékes pillanatokat, amelyeket soha nem kaphat vissza. Elhatározta, hogy jóváteszi a történteket, és azt mondta: „Megfogadtam, hogy soha többé nem fogok olyan dologban részt venni, amely elszakít a családomtól.”

Jobb apa akar lenni, mint az apja.

A Szikla reméli, hogy a gyerekeivel sokkal gondoskodóbb kapcsolatot tud majd ápolni, mint az apjával. Bár az apja szerette őt, a kapcsolatuk összetett és kihívásokkal teli volt. Lányai nevelése során azt helyezi előtérbe, hogy jelen legyen, figyelmes legyen, és aktívan részt vegyen a nevelésükben.

Ebbe beletartozik, hogy elkíséri őket az iskolába és elviszi őket focizni. Más szóval, gyakorló szülő akar lenni.

Embed from Getty Images

Új mércét állít fel az erős, szerető és gondoskodó apa szerepében.

Johnson mindig is hihetetlen erejéről és kemény külsejéről volt ismert, de a lágyabb oldala talán meglephet néhányakat. The Rock nem csak biztos a férfiasságában, de váratlan módon használja ki azt.

Gondolkodás nélkül rendszeresen részt vesz manikűrözéseken, teadélutánokon és öltözködésben a legkisebb lányaival. Bebizonyítja, hogy szerető és elkötelezett apának lenni nem áll ellentétben a férfiasság hagyományos elképzeléseivel.

Lányai megtanították őt arra, hogy gyengédebb és szelídebb legyen.

A kislányok nevelése kétségtelenül nagy hatással volt rá, mivel empatikusabbá és érzékenyebbé vált mások szükségletei iránt. Azt tanácsolja a lányokat nevelő apáknak, hogy „csak legyenek ott”, és kiemeli, hogy a lányai megtanították őt arra, hogy „gyengédebb és szelídebb” legyen.

Az apaság az első számú prioritása.

Példát mutat más apáknak azzal, hogy az apai kötelességeit előtérbe helyezi, és ugyanerre bátorítja őket. A képaláírásban ezt írta: „Tudom, hogy sokan megértitek, amikor azt mondom, hogy az összes szerep közül, amit mi, férfiak játszunk a mindennapi életben, a kedvencem az ’apa’.” Vagy ahogy azt is kijelentette: „Az első számú prioritásom a lányaim”.

Melyik híres apukáról (vagy anyukáról) szeretnéd, ha legközelebb beszámolnánk? Milyen tanulságokat fogsz átvenni a Sziklától, és mit fogsz megvalósítani a szülői utadon?

via