Érdekesség

„Azt akarja, hogy az okos embereknek gyerekeik legyenek”, egy egyszerű, mégis erős indok Elon Musk nagy családjára

Annak ellenére, hogy világszerte a legtöbbet foglalkoztatott személyek közé tartozik, a Tesla vezetője megmutatta, hogy aktívan részt vesz a szülői munkában. Egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón minden figyelem a sokgyermekes büszke apa, Elon Musk hároméves kisfiára, X Æ A-12-re összpontosult, aki a színpadon csatlakozott apjához, és tagadhatatlanul imádnivalóságot mutatott.

Musknak nagy családja van.

„Korán meg akart házasodni és gyerekeket akart” – nyílt meg Justine Musk, Elon első felesége. 2002-ben megszületett első gyermekük, Nevada Alexander Musk. A baba azonban hirtelen csecsemőhalál szindrómában meghalt. A lesújtó veszteség után a pár még öt gyereknek adott életet: az ikreknek, Viviannek és Griffinnek 2004-ben, valamint a 2006-ban született hármasikreknek, Kai-nak, Saxon-nak és Damian-nak.

Amióta a családja felcseperedett, annak ellenére, hogy Justine-tól elvált, más híres és tehetséges nőkkel is kapcsolatot létesített, és mostanra már közös gyerekei is vannak. Volt felesége, Grimes több gyereket is szült neki. A pár 2020 májusában fogadta első fiukat, X AE A-XII-t (most már X-nek hívják). 2021-ben a párnak még egy gyermeke született béranyától, Exa Dark Sideræl Musk. 2023-ban a híres pár titokban üdvözölte harmadik gyermeküket – Techno Mechanicus-t.

Emellett a Neuralink vezérigazgatója, Shivon Zilis 2022-ben ikreknek – Strider és Azure – adott életet.

Hozzájárulása a népességhez

Az életrajzi könyve szerint a sok gyerek, ráadásul különböző nőktől, nagyon egyszerű okból született: Elon azt akarja, hogy az intelligens embereknek gyerekeik legyenek.

„Nagyon szeretné, ha az okos embereknek gyerekeik lennének, ezért bátorított erre” – osztotta meg Zilis. Kezdetben a nő szeretett volna egy donort, a gyermekszüléshez, Musk pedig felajánlotta, hogy ő lesz az.

A gyerekei a befektetései

Musk iskolát alapított a gyermekei számára, hogy a lehető legjobb minőségű oktatásban részesüljenek. Az iskola neve Ad Astra. Ez egy különleges oktatási formát alkalmazó laboratóriumi iskola – nincsenek évfolyamok, és a programok problémaközpontú megközelítést alkalmaznak, ahol a diákok valós problémákkal szembesülnek, és megtanulják megoldani azokat.

Mindezek mellett Elon Muskot a munkán és a tanuláson kívüli tevékenységek során is látták a gyermekeivel. Amikor például az MMA Global Possible pódiumára lépett beszédéhez, az 51 éves üzletember váratlan társat tartott a karjában – saját gyermekét, X Æ A-12-t. A kisfiú megjelenése meglehetősen szokatlan volt, hiszen nem jellemző rá a nyilvánosság.

A nagy család áldás, de egyben kihívást is jelent. A történetek azonban igen szórakoztatóak tudnak lenni!

via