Érdekesség Megható

Örökbe fogadtam a férjem volt feleségének babáját, hogy ne nevelőszülőknél nőjön fel, mint én (exkluzív)

Christie Werts, egy 48 éves ohiói anyuka olyat tett, ami sokakat szóra késztetett. Olyasmit tett, amit nem minden nő tenne meg – örökbe fogadta férje volt feleségének fiát. Azért tette, mert szerette őt, és nehéz gyerekkora volt.

Amikor eljött az idő, Christie nem habozott, hogy örökbe fogadjon.

A 48 éves Christie Werts öt évvel ezelőtt keresztezte a férje, Wesley útját. Egyesítették a két családjukat, amelybe Christie gyermekei, Megan és Vance, valamint Wesley gyermekei, Austin és Dakota tartoztak.

Egy nap megkapták a szívszorító hírt, hogy Wesley volt felesége, Austin és Dakota édesanyja elhunyt. A házaspár egy szempillantás alatt jelentős döntést hozott, és szeretettel fogadták családjukba az újszülött kisbabáját, Levit.

Az anya 2023 januárjában sikeresen lezárta Levi törvényes örökbefogadási folyamatát. Most már saját gyermekeként neveli őt. Az anya megosztja: „Amikor először hallottam Leviről, nem gondolkodtam kétszer, tudtam, hogy be kell fogadnunk őt a családunkba”.

Christie nehéz körülmények között nevelkedett, és elhatározta, hogy nem hagyja, hogy Levi is hasonló nehézségeket éljen át.

Christie megnyílik, és elmondja: „Én magam is nevelőszülőknél voltam, és bár nagyrészt jó tapasztalatokat szereztem, nem akartam, hogy Levi nevelőszülőkhöz kerüljön. A férjem nem igazán beszélt gyakran a biológiai anya családjával, de Levit egy hétfői napon szülte, és még azon a héten, pénteken meghalt”.

Így folytatja: „Akkoriban egy másik államban éltünk, ezért eladtuk az ohiói otthonunkat, és béreltünk egy házat Texasban, mert hivatalosan is nevelőszülőknek kellett mennünk, hogy örökbe fogadhassuk őt. Így is tettünk – a folyamat 16 hónapig tartott”.

Elmondta, hogy bár a nevelőszülőknél szerzett tapasztalatai általában pozitívak voltak, de a mostohagyermekei iránti mély szeretete arra késztette, hogy biztosítsa, hogy a féltestvérükkel lehessenek. Elkötelezett volt abban, hogy megakadályozza, hogy Levi a nevelőszülői rendszerbe kerüljön.

Kifejezve a gyermekek iránti mély szeretetét, gyorsan kötődést alakított ki mostohagyermekeivel, és azonnali kapcsolatot tapasztalt biológiai gyermekeivel. A Levivel való kapcsolata azonban különleges volt; kezdetben aggódott, hogy a körülmények akadályozhatják a vele való azonnali kapcsolat kialakulását, mivel korábban még sosem találkoztak. Ennek ellenére Levi gyorsan elnyerte a szívét, és a nő erős késztetést érzett arra, hogy megvédje őt.

Christie Werts egy igazi hős!

via