Érdekesség

Bindi Irwin az endometriózissal való együttélésről: „Olyan könnyű egyedül érezni magunkat”

A híres állatgondozó és természetvédő, Steve Irwin lánya nyíltan beszélt az endometriózissal kapcsolatos történeteiről. Egy interjúban Bindi Irwin őszintén beszélt arról, hogy mit tanult fájdalmas tapasztalataiból, és tanácsokat osztott meg másokkal, akik esetleg ugyanezzel az egészségügyi állapottal küzdenek.

Szeretne segíteni az embereknek a gyógyuláshoz vezető úton.

Bindi Irwin egy interjúban elárulta, mit vett át az endometriózissal vívott harcából, és hogyan lehet ezt felhasználni saját magunk javítására. „Ki kell állnod magadért. Nem fogadhatsz el nemleges választ… Annyira legyőzöttnek érzed magad, amikor nem találsz választ. És ez nagyon ijesztő” – mondta a 24 éves nő, majd tovább beszélt a megfelelő diagnózis felállításával kapcsolatos küzdelemről.

„Tudom, hogy az endometriózissal kapcsolatban az a szomorú, hogy gyakran semmilyen vizsgálaton nem látszik. Én minden létező vizsgálatot elvégeztettem, de semmi sem mutatta ki. Csak a feltáró műtétem után tudták meg, hogy mi a bajom” – tette hozzá.

Bindi, aki 2020-ban házasodott össze régi barátjával, Chandler Powell-lel, és 2021-ben adott életet egyetlen közös gyermeküknek, Grace-nek, kitért annak fontosságára is, hogy szerettei vegyék körül, és hogy jó támogatórendszerrel rendelkezzen. „Erősnek kell maradnod, és olyan emberekkel kell körülvenned magad, akik szeretnek téged, és ott lesznek melletted, bármi történjen is. Mert nagyon ijesztő, amikor nincsenek válaszok” – jelentette ki.

„Azt hiszem, olyan korban élünk, amikor annyi információ áll rendelkezésünkre, mégis olyan könnyű egyedül érezni magunkat, ami nagyon-nagyon nehéz” – folytatta. „Szóval találd meg azokat az embereket, akik feltétel nélkül szeretnek téged, és soha ne add fel a reményt, mert annyira fontos, hogy kiállj magadért, és ez legyen az egészséged éve.”

Felhívta a figyelmet a betegségre.

2023 márciusában Bindi az Instagramon fedte fel, hogy endometriózist diagnosztizáltak nála, miután 10 éven át tudtán kívül küzdött vele. A hosszú távú állapot következtében a méhnyálkahártyához hasonló szövetek nőnek a méhen kívül, például a petefészkekben és a petevezetékekben.

Mióta megosztotta a diagnózisát, Bindi nyíltan beszélt a betegséggel való útjáról. Az Instagramon nemrégiben közzétett kérdés-feleletében, amely reményei szerint bárkinek segíthet, aki hasonló élményen megy keresztül, minden lépést részletesen bemutatott, attól kezdve, hogy az első tünetek 14 éves korában megjelentek, egészen addig, hogy segítséget kért és műtétet végeztetett, miután azok olyan mértékben fokozódtak, hogy „félt, hogy elájul” a szülés után.

A videó azonban pozitívan zárul, és azt állítja, hogy „nagyon izgatott”. „Olyan érzés, mintha megnyertem volna a lottót, és kaptam volna egy második esélyt az életre. Nagyon szerencsésnek érzem magam” – mondta.

Bindi Irwin azonban nem az egyetlen nő a reflektorfényben, aki endometriózissal küzd. A hollywoodi veterán, Sharon Stone is nehéz utat járt be vele, 9 alkalommal vetélt el.

via