Érdekesség

Carolina Herrera azt állítja, hogy 30 éves kor után farmert viselni és 40 után hosszú hajat hordani „stílustalan”

Carolina Herrera divattervező heves vitát váltott ki a divatszakmában azzal a merész állításával, hogy a farmer viselése 30 éves kor után és a hosszú haj megtartása 40 éves kor után „stílustalannak” számít. Az elegáns dizájnjairól és kifinomult ízléséről ismert Herrera megjegyzése szenvedélyes vitát váltott ki a kornak megfelelő öltözködésről és a személyes stílusról.

Carolina Herrera az egyik legkiválóbb tervező.

Összetéveszthetetlen eleganciát és könnyed kecsességet sugároz, amely több mint három évtizede divatmárkájának szinonimájává vált. Figyelemre méltó útja a rendkívül versenyképes divatipar csúcsára márkája New York-i elindításával kezdődött. Ma már Carolina egy kiváló divatkollekcióval, menyasszonyi kollekcióval, kitűnő parfümökkel és kiegészítőkkel rendelkezik. Cége világszerte rengeteg üzlettel rendelkezik, és több milliárd dolláros bevételt termelnek.

Hisz abban, hogy a nőknek az évek múlásával változniuk kell.

Carolina biztos benne, hogy semmi sem öregíti jobban a nőt, mint a fiatalnak tettetés. Hangsúlyozza annak fontosságát, hogy bizonyos kor elérése után is ápolni kell a személyes stílust: „Nem hiszek a trendekben, mert a trendek miatt úgy tűnik, mintha egyenruhát viselnél. Kijön egy ruhadarab – és hirtelen mindenki ugyanúgy néz ki”.

A farmer, a miniszoknya és a bikini a fiatal lányoknak való.

A tervező azt mondja: „Soha ne viselj miniszoknyát. A miniszoknya a fiatal lányoknak való. Ami a bikiniket illeti, azokat a negyvenes éveim végén/ötvenes éveim elején hagytam el”. Emellett úgy véli, hogy 30 után „nem néz ki jól” a farmer viselése, ami elég nagy reakciót váltott ki a női kollégáiból.

A tervező szerint csak a fiatal nőknek kellene hosszú hajat viselniük.

Carolina úgy véli, hogy a 40 feletti nőknek rövid hajat kellene viselniük, különben „stílustalannak” tűnnek. Elmagyarázza: „Egy nőnek méltóságteljesen kell öregednie, és nem szabad megpróbálnia olyan korúnak lenni, amilyen nem, különben nevetségesen fog kinézni. Sok nőt látok az utcán, és hátulról nézve nagyon jól néznek ki a hosszú hajukkal és a kis szoknyájukkal. De amikor megfordulnak – ahh, ezek ősrégiek!”

Jennifer Lopez, Nicole Kidman és Kim Kardashian még mindig remekül néz ki.

Bár a Carolina azt tanácsolja, hogy negyvenévesen ne hordj hosszú hajat, az olyan hírességek, mint J. Lo, Nicole Kidman vagy Angelina Jolie még mindig elképesztően néznek ki hosszú hajjal, és ezzel nehéz nem egyetérteni. A legfontosabb, hogy jól érezd magad a testedben, és szeresd azt, amit a tükörben látsz.

A személyes stílusod elsajátítása nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Bár a divatnak rengeteg szabálya van, nem muszáj követned őket.

via