Érdekesség Film

Charlize Theron nem hajlandó új szerepekért hízni, és itt van, hogy miért

Charlize Theron visszalép az olyan szerepektől, amelyek radikális változásokat igényelnek a testén. Az Oscar-díjas színésznő egy friss interjúban magyarázta el döntése okát, és mi nem hibáztathatjuk érte.

Charlize Theron a mestersége iránti elkötelezettségének köszönhetően olyan megterhelő szerepeket vállalt, mint A rém (2003) és a Pszichoanyu (2018), ahol azért hízott, hogy fizikailag is át tudjon alakulni karaktereivé, egy valós életben elítélt bűnözővé és egy kimerült háromgyermekes anyává. A 2003-as filmben nyújtott alakításáért még a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat is elnyerte.

Az említett szerepekkel elért sikerei ellenére Theron nem szeretné megismételni ezeket az élményeket, és erről meg is nyílt. „Soha, de soha többé nem fogok úgy filmet forgatni, hogy azt mondom: ‘Igen, felszedek 20 kilót. Soha többé nem fogom megtenni, mert azt nem lehet levenni” – mondta. „Amikor 27 éves voltam, megcsináltam A rém-et. Leadtam 13 kilót, egyik napról a másikra. Kihagytam 3 étkezést, és máris visszatértem a normális súlyomhoz.”

Az öregedés azonban szedte áldozatait, és a 48 éves nő bevallotta, hogy a teste már nem tudja olyan könnyen leadni a plusz kilókat. „Aztán 43 évesen megcsináltam a Pszichoanyu miatt, és emlékszem, hogy egy évvel azután, hogy megpróbáltam lefogyni, felhívtam az orvosomat, és azt mondtam: ‘Azt hiszem, meghalok, mert nem tudom leadni ezt a súlyt’. Erre ő: ‘Már elmúlt 40. Nyugodjon meg. Az anyagcseréje már nem a régi.’ Ezt senki sem akarja hallani” – vallotta be Theron.

Nem csak erről, hanem arról is elmélkedett, hogy az akciófilmekben a kaszkadőrmutatványok készítése az idő múlásával egyre nagyobb kihívást jelent. „Ami igazán bosszant, az az, hogy most akciófilmeket készítek, és ha megsérülök, sokkal tovább tart a gyógyulás, mint a húszas éveimben” – tette hozzá. „Az arcomnál is jobban kívánom a 25 éves testemet, amit csak úgy a falhoz vághatok, és holnap már nem is fog fájni. Most, ha 3 napig nem edzek, és visszamegyek az edzőterembe, nem tudok járni. Nem tudok leülni a WC-re. Ezek mind nagyon is valós pillanatok.”

Az átváltozás egy szerep kedvéért gyakori esemény egy színész életében. Manapság azonban a legtöbb átalakulást smink vagy vizuális effektek segítségével végzik. Ennek ellenére néhány elhivatott hollywoodi veterán még mindig drasztikus intézkedéseket alkalmaz, hogy fizikailag is átváltozzon a karakterévé.

via