Érdekesség

Christina Applegate álló ovációban részesül, és reakciója a közönséget is megríkatja

Alig több mint 6 hónap telt el azóta, hogy Christina Applegate bejelentette, visszavonul a színészkedéstől a szklerózis multiplexszel folytatott küzdelme miatt. Azóta visszafogottan viselkedett – egészen a 2024-es Emmy-gáláig. Az est első műsorvezetőjeként hívták fel a színpadra, és amit ezután mondott, azon az emberek egyszerre nevettek és sírtak.

Embed from Getty Images

Christina Applegate ritka megjelenését a 2024-es Emmy-díjátadón az váltotta ki, hogy jelölték a vígjátéksorozat kiemelkedő női főszereplője kategóriában legújabb sorozatáért, a „Halott vagy”-ért.

Applegate méltóságteljesen, bot segítségével járva, szívből jövő, hosszan tartó álló ovációt kapott az egész közönségtől, amikor a színpadra lépett, és ez a pillanat könnyekig meghatotta. Láthatóan elérzékenyülve, egy csipetnyi humorral kezdte beszédét, háláját kifejezve: „Köszönöm szépen; teljesen megszégyenítetek engem és a fogyatékosságomat azzal, hogy felálltatok”, hangos nevetést csalva elő iparági társaiból. Játékosan, humoros fordulattal folytatta, hozzátéve: „Ez a test nem az Ozempic-től ilyen”, ami egy könnyed szúrás volt a legújabb, híresség-őrület fogyókúrás gyógyszerre.

Applegate átadta a legjobb vígjátéksorozat női mellékszereplőjének járó díjat, amelynek jelöltjei a következők voltak: Alex Borstein – A káprázatos Mrs. Maisel, Janelle James és Sheryl Lee Ralph – Abbott Általános Iskola, Juno Temple és Hannah Waddingham – Ted Lasso, Jessica Williams a Direkt terápia című sorozatban nyújtott alakításáért, valamint Ayo Edebiri – A mackó, aki végül átvehette a jól megérdemelt díjat.

Christina Applegate, aki nyíltan beszélt arról, hogy hogyan birkózik meg a szklerózis multiplex diagnózisával, sok olyan ember számára vált inspirációvá, akik krónikus betegséggel küzdenek. Meglepő módon barátnője, Selma Blair, aki szintén szklerózis multiplexben szenved, segített Applegate-nek felfedezni, hogy talán szklerózis multiplexben szenved, mivel észrevett egy tünetet.

via