Érdekesség

Courteney Cox elárulta, hogy 7 vetélés közepette forgatta a „Jóbarátok” szüléses jelenetét

A Jóbarátok színfalai mögött Courteney Cox olyan érzelmi küzdelemmel küzdött, amiről sok rajongója nem is tudott. Mivel a sorozat ikonikus szülési jelenetének forgatása előtt 7 vetélést élt át, Coxnak bátor arcot kellett vágnia és elrejtenie fájdalmát a nyilvánosság elől. Története felnyitja a szemünket, mert megmutatja, hogy még a legviccesebb és legkedveltebb karakterek is elképzelhetetlen nehézségeken mehetnek keresztül a felszín alatt.

Mindenki átment nehéz időszakon, így Cox is.

Mint azt minden Jóbarátok-rajongó tudja, Monica Geller erős tisztaság-preferenciája nagyon hasonlít Courtney Cox saját preferenciáira a való életben. De van még egy dolog, amivel a színésznő azonosulni tudott a sitcom karakterében.

Át tudta érezni karaktere családalapítási nehézségeit, mivel ő maga is nehéz időszakon ment keresztül a saját magánéletében, miután többszörösen elvetélt. A színésznő egy korábbi interjúban nyíltan beszélt erről az élményéről.

Ám félre kellett tennie személyes küzdelmeit, hogy a rajongókat megajándékozhassa az egyik legkedveltebb Jóbarátok-jelenettel.

Egy 2004-es interjúban Cox azt mondta: „Emlékszem, egyszer éppen elvetéltem, és Rachel éppen szült”. A szeretett és egyedülálló Monica Geller így fejezte ki, hogy ez egy kihívásokkal teli időszak volt számára: „Ugyanabban az időben volt. Szörnyű volt, hogy viccesnek kellett lennem”.

De minden rosszban van valami jó.

Miután 1999-ben összeházasodott David Arquette-tel, Courteney Cox összesen 7 vetélést élt át a magzatot támadó antitestek miatt. Később kiderült, hogy MTHFR génmutációval rendelkezik, ami növeli a vérrögök kialakulásának kockázatát, ami vetéléshez vezethet.

Miután 2 kör IVF-kezelésen esett át, 2004-ben, nem sokkal a 40. életévének betöltése előtt köszönthette kislányát, Cocót. Érdekesség, hogy Courtney Cox a Jóbarátok utolsó évadának forgatása alatt volt vele terhes. Coco az alábbi képen látható.

Embed from Getty Images

Megemlítette, hogy a teherbeesés nem volt számára probléma, de a terhesség fenntartása nehéz volt. Hogy ezt megoldja, in vitro megtermékenyítéshez (IVF) folyamodott, emellett heparin injekciókat adott be magának, ami egy vérhígító, és baba aszpirint szedett.

Cox személyes tapasztalatait arra is felhasználta, hogy megvilágítsa a terhességi útját, hiszen főszereplője volt a 9 hónap Courteney Cox-al című sorozatnak, amelyben a várandós anyákat követi a terhességük alatt.

Most, miután átélte saját személyes küzdelmeit, Cox élvezi az életét, és továbbra is inspirál másokat a rugalmasságával és elszántságával. Az anyaság felé vezető útja erőteljes emlékeztetőül szolgál arra, hogy mindig van remény, még a nehézségek ellenére is. Cox története inspirációt és bátorítást jelent mindazok számára, akik saját kihívásaikkal néznek szembe, és egy szebb jövő felé igyekeznek.

via