Érdekesség

David Foster nyíltan beszél arról, milyen 73 évesen gyermeket nevelni, és felfedi a késői szülőség pozitív oldalát

73 évesen David Foster nemcsak a babavállalás gondolatához alkalmazkodik élete ezen szakaszában, hanem azt is megpróbálja kitalálni, hogyan neveljen fel először egy fiút, miután 5 lány apukája volt. A zenei producer teljesen őszintén beszélt a késői apaság hullámvölgyeiről és a nehézségekről, és elmagyarázta, mi az egyetlen fontos dolog, amit az ő korában a fiának tud nyújtani.

Mivel legidősebb lánya most 52 éves, elmondhatjuk, hogy a Grammy-díjas producer évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyereknevelés terén. Foster azonban kifejtette, hogy még mindig küzd, és megjegyezte: „A fiamig csak lányom volt, és minden lányomat mérhetetlenül szeretem, de egy fiúval rendelkezni egy kicsit más.”

Fosternek 2021 februárjában született feleségével, Katharine McPhee-vel közös kisfia, Rennie. És a 35 év korkülönbség ellenére a pár mélyen szerelmes egymásba, és úgy tűnik, nem zavarják őket a nagy korkülönbséggel kapcsolatos megjegyzések.

Egyszer kifejtette: „Az emberek mindig a korkülönbségre hivatkoznak Kat-el és velem kapcsolatban, de én mindig azt mondtam, hogy nagyon sok dolog van, ami tönkre tehet egy házasságot, és a korkülönbség csak egy ezek közül.” Foster hozzátette: „Annyi minden van, ami elromolhat. Úgy gondoljuk, hogy mi eléggé együtt vagyunk.”

Amikor azonban arról van szó, hogy ismét apa lett, ezúttal a hetvenes éveiben, a híres producer tisztában van azzal, hogy ez milyen kihívásokkal járhat. Bevallotta: „Nem leszek itt, amikor ő 50 vagy akár 40 éves lesz, vagy talán 30.”

Ennek ellenére Foster úgy dönt, hogy a kései szülőség jó oldalát nézi, mondván: „Azt hiszem, bölcsességgel szolgálhatok neki a 72 évemmel, amit a bolygón töltöttem. És talán ez nem is olyan rossz kompromisszum. Remélem, hogy így van.”

A bölcsességén kívül Foster úgy véli, hogy a türelem egy másik fontos tulajdonság, amit a korral és a tapasztalattal szerzett. Elmagyarázta: „Nem voltam türelmes, amikor fiatal voltam. Arrogáns voltam, és csak úgy száguldoztam.”

Annak ellenére, hogy még mindig aktív és mozgásban van, Foster minden apró pillanatot ki akar élvezni a kisfiával, mert tudja, hogy az idő értékes. Megjegyezte: „Még mindig dolgozom, még mindig sokat vagyok távol, de talán egy kicsit értékesebb számomra az idő, mert több út van mögöttem, mint amennyi most előttem van”.

Életutunk kiszámíthatatlan, és bár Foster bevallotta, hogy a hetvenes éveiben gyermeket vállalni ”nem olyasmi” volt, amit előre látott, odáig van a boldogságtól, hogy megszületett a fia, Rennie, és azt mondta: „Egyetlen napot sem bántam meg”.

Egyetértesz azzal, hogy bármely életkorban felnevelhetünk egy gyermeket? Szerinted mik a késői szülőség pozitívumai?

via