Érdekesség

Egy 50 éves nő 10 év várakozás után „csodababának” adott életet

A nemzés útja a nők esetében változó, Susie Troxler amerikai pszichológus számára az anyasághoz vezető út rendkívüli volt. Az 50 éves Susie és férje, a 61 éves Tony 13 év házasság után valósította meg álmát, hogy babát várjanak. A kis Lily Antonia Troxler 2021. szeptember 29-én született, mérhetetlen örömet okozva a párnak.

Egy kihívásokkal teli folyamat

Az Észak-Karolinában élő házaspárnak évekig tartó küzdelemmel kellett szembenéznie, hogy természetes úton foganjon meg gyermekük. Mivel kezdetben nem tudtak a termékenységi segítségnyújtás lehetőségeiről, három évvel ezelőtt Dr. Carolyn Harraway-Smith szülész-nőgyógyászukhoz fordultak segítségért.

Susie életkora kihívásokat jelentett, és miután egy orvosi vizsgálat során miómákat fedeztek fel nála, 2019-ben műtétre került sor. Sajnos a természetes fogantatás a kor és az egészségügyi komplikációk miatt valószínűtlennek tűnt. Az IVF és később a petesejtadományozás felé fordulva kudarcokkal szembesültek.

A csoda kibontakozik

Az akadályok ellenére a pár kitartása győzött. Egy kihívást jelentő egészségügyi válság okozta késedelem után az utolsó életképes embriójukkal tett végső kísérlet csodával határosnak bizonyult. Susie 50 évesen felfedezte, hogy terhes, ami mind neki, mind Tony-nak hatalmas örömöt okozott.

A terhességi út, bár hosszú volt, zökkenőmentesen zajlott, és a csúcspontot a kicsi Lily születése jelentette, 2021. szeptember 29-én, Dr. Harraway-Smith által végzett programozott császármetszéssel. „Nem is találok szavakat, ez szürreális” – emlékezett vissza Susie.

A szülőség öröme

A pár egyedi útjukra reflektálva igazi áldásként éli meg a csodát, hogy 50 évesen gyermeket fogadhatott. Susie hisz a gyermekvállalás időzítésében, függetlenül a szülők életkorától, Lilyt pedig „csodababájuknak” nevezi.

via