Érdekesség

Egy állatbarát esküvő vitát vált ki: Gyerekeket NEM hívunk, a kutyákat szívesen látjuk

Egy nemrégiben vírusként terjedő eset, egy olyan esküvői meghívó, amely a háziállatokat szívesen látja, de a gyerekeket kizárja, heves vitákat váltott ki a közösségi médiában. Merüljünk el, hogy megértsük az egyenlet mindkét oldalát.

A vitatott meghívón, amelyet Pável Gaona felhasználó osztott meg a Twitteren, a menyasszony és a vőlegény neve, az esküvő dátuma és az alján az egyértelmű üzenet szerepel: „Állatbarát rendezvény / Gyermekek nem engedélyezettek”. Ez a döntés, hogy a háziállatokat előnyben részesítik a gyerekekkel szemben, szenvedélyes vitát váltott ki a felhasználók között.

A vélemények megoszlanak: egyesek megvédik a pár jogát, hogy saját vendégkritériumokat határozzon meg, mások pedig hevesen ellenzik a gyerekek kizárását a kutyák javára. @arturo_gog nevű felhasználó így fejezte ki álláspontját: „Semmi baj, mindenki úgy csinálja az esküvőjét, ahogy jónak látja. Igen, néha a gyerekek idegesítőek lehetnek, de ők is emberek. Mindannyian voltunk már gyerekek. Sajnálatos, hogy így gondolkodnak”.

Ezzel szemben a pár választását támogatók, mint például @parkoookie felhasználó, azzal érvelnek, hogy ez egy magánrendezvény, és a házigazdáknak jogukban áll azt meghívni, akit csak akarnak. A felhasználó hozzátette: „Mindenki maga dönt az esküvőjéről. Megházasodsz és meghívod a város összes óvodáját, ha akarod. Ne mondd el a véleményed másokéról”.

Pável Gaona, a meghívó eredeti megosztója kétségeket fogalmazott meg a hitelességgel kapcsolatban, mivel nem találta az említett címet. Ennek ellenére a vita továbbra is tart, egyesek védelmezik a kiskorúak kizárását, mások pedig elítélik a kutyák előnyben részesítését a gyerekekkel szemben.

Végül is fontos, hogy kövessük a pár döntését. A csak felnőtteknek szóló rendezvényre szóló meghívás tiszteletben tartása azáltal, hogy tartózkodunk a gyermekek előzetes engedély nélküli hozatalától, a helyes eljárás.

via