Érdekesség

Egy anyukát „kegyetlennek” csúfoltak, amiért kilyukasztatta a babája fülét, de ő a legjobban reagált rá

A babák fülének kilyukasztása olyan téma, amely gyakran vált ki vitákat és erős véleményeket. Az emberek különböző kulturális, orvosi és személyes meggyőződéssel rendelkeznek arról, hogy ez a gyakorlat milyen életkorban megfelelő. Egy nemrégiben történt eset kapcsán egy fiatal anyuka a TikTok-on jelentős visszatetszést váltott ki, amiért úgy döntött, hogy kilyukasztatja 4 hónapos kisbabája fülét.

Sandy, a 3 gyermekes anyuka megosztotta, hogy az ő fülét is kilyukasztották, amikor még csecsemő volt, és elismerését fejezte ki szülei döntése miatt. Motivációja, hogy kilyukasztassa a babája fülét, saját tapasztalataiból ered, még ha nem is emlékszik rá. Ez inspirálta őt arra, hogy ugyanezt az utat kövesse a saját gyermekével is.

Amikor elvitte a babáját egy kanadai profi piercingstúdióba, arra számított, hogy hasonló támogatást fog kapni, amit néhányuktól meg is kapott. Mégis, néhány szülő részéről rosszallással találkozott, akik „kegyetlennek” tartották a tettet.

Sandy azonban megvédte döntését, és kifejtette: „Ajánlott korábban elvégeztetni [a füllyukasztást], így kevésbé valószínű, hogy megérintik és meghúzzák a fülüket!”. Sokan mások is egyetértésüknek adtak hangot az ő szemléletével.

Az egészségügyi szakemberek nem adnak konkrét irányelveket a csecsemők füllyukasztásának ideális életkorára vonatkozóan, a döntést a szülőkre bízzák. Az egyetlen javaslatuk az, hogy a babának 3 hónaposnál idősebbnek kell lennie.

A TikTok-videón Sandy az ölében ülő kisbabával mutatta be a folyamatot. „El kellett mondanom egy imát” – mondta az anyuka. „Nem látom, hogy sír.” Nagy óvatossággal tartotta stabilan a baba fejét, miközben 2 szakember közelítette meg mindkét fülét egy-egy fülbelövő-pisztollyal.

Azonnal könnyek gyűltek a szemébe, de a kellemetlen érzései csökkenni látszottak, ahogy a baba testvérei megérkeztek, hogy vigaszt nyújtsanak. Sandy a rövid klipben megjegyezte: „Természetesen a fiaimnak is el kellett jönniük, hogy támogassák a kishúgukat”.

Egy másik incidens során egy másik anyuka szembesült a kritikával, amiért a születése után egy nappal, a kórházban fekvő kislánya fülét kilyukasztatta. Ez az anyuka, aki lánya, Lara neve alatt oszt meg tartalmakat a TikTok-on, élénk vitát váltott ki a kommentszekcióban.

via