Érdekesség

Egy fiatal pár mindössze 13 hónap alatt két egypetéjű ikerpárt üdvözölt a világon

Nem számít, mennyire jól tervezünk, az élet mindig megtalálja a módját, hogy váratlanul érjen minket. Egy fiatal alabamai pár is átélte ezt a fajta meglepetést, amikor 13 hónap leforgása alatt 2 egypetéjű ikerpárral gyarapodott.

A pár először ikerfiúkat köszöntött.

Britney és Frankie Alba, egy fiatal alabamai pár 2021-ben üdvözölte ikerfiait, Luke-ot és Levit. Alig 6 hónappal azután, hogy először lettek szülők, Britney megtudta, hogy ismét terhes, de még legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy 4 fős családjukból hamarosan 6 fős család lesz.

Még egy gyermeket szerettek volna.

Albáék még több gyereket akartak, de nem számítottak arra, hogy a második terhességük ikreket hoz nekik. Britney emlékszik, hogy férje viccelődött, és azt mondta: „Biztos, hogy nem kettő lesz?”. Az ultrahangos technikus közelebbről megnézte, és megerősítette, hogy valóban van egy második szívverés: „Határozottan sokkolt, de izgatott voltam” – mondja Frankie.

A családjukban korábban még senkinek sem voltak ikrei.

A boldog pár szerint az ikrek egyikük családjában sem fordulnak elő, így a hír elég hihetetlen volt: „Egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy egy ikerpárunk lesz, nemhogy egy második” – mondta Britney, hozzátéve, hogy nem félt: „Emlékszem, arra gondoltam, hogy ‘OK! Második kör” – mondta.

Két gyönyörű lánnyal áldotta meg őket az ég.

Ezúttal a pár gyönyörű lány ikrekkel, Lydiával és Lynlee-vel lett megáldva: „Szuper izgatottak voltunk. De olyan volt, mint egy egyszerre nevetős-sírós pillanat” – vallotta be a 27 éves anyuka. Bár az ikerterhességek gyakoriak, 2 egymást követő ikerpár születése sokkal kevésbé valószínű.

Ez a fajta ikerterhesség nagyon ritka.

Ami még különlegesebb, hogy az ikerlányok úgynevezett „MoMo” ikrek, ami azt jelenti, hogy ugyanazon a méhlepényen, magzatvízen és magzatburkon osztoztak. Ez igen ritka, mivel az Egyesült Államokban az összes születés kevesebb mint 1%-ában fordul elő. Nem mellesleg ez a fajta terhesség magas kockázatúnak számít, így Britney-nek sok időt kellett kórházban töltenie a szülés előtt. Szerencsére mindkét kislány egészségesen érkezett meg császármetszéssel 2022 októberében.

via