Érdekesség

Miután három hónapra eltűnt a tengeren, végül megmenekült a férfi és kutyája

Egy ausztrál tengerész hihetetlen túléléstörténete, aki több mint három hónapig volt a tengeren, és csak hűséges kutyája volt a társasága, lenyűgözte a világot. Tim Shaddock vitorlás kalandja lebilincselő túlélési történetté vált, miközben dacolt a hatalmas Csendes-óceánnal. Csodálatos megmenekülése arra emlékeztet, hogy a remény és az elszántság még a legnagyobb kihívásokat is legyőzheti.

Fantasztikus történet a kitartásról és az ellenállóképességről.

Az 51 éves vitorlázó, hűséges kutyájával, Bellával együtt izgalmas útra indult katamaránjával Mexikótól Francia Polinéziáig. Útjuk azonban rémálomszerű fordulatot vett, amikor a viharos tenger pusztítást végzett a hajójukon, elvágta az áramot és a kommunikációt, és a Csendes-óceán hatalmas kiterjedésében rekedtek.

Hihetetlen szerencséjükre egy tonhalhalászhajót kísérő helikopter észrevette a sodródó hajót, és azonnal kimentette Shaddockot és Bellát. A kimerültség és az elszigeteltség ellenére Shaddock elszántsága és túlélési képességei döntő szerepet játszottak a győztes megmenekülésükben.

A halászat és az esővíz gyűjtése mentette meg az életét.

Mike Tipton fiziológus szerint a duó túlélése a szerencse és az ügyesség figyelemre méltó kombinációja volt. Shaddock képessége, hogy halat fogott az élelemhez és esővizet gyűjtött az iváshoz, létfontosságú szerepet játszott, ahogy az is, hogy a perzselő napok alatt védekezni tudott, hogy elkerülje a kiszáradást.

Shaddock hűséges társa, Bella mentőövnek bizonyult a gyötrelmes utazás során. Jelenlétének vigasztalása kétségkívül a remény jelzőfényeként szolgált az út során: „Nagyon is napról napra élsz, és nagyon pozitív mentális hozzáállással kell rendelkezned ahhoz, hogy átvészeld az ilyen megpróbáltatásokat, és ne add fel” – mondta Tipton.””

Shaddock nem csüggedt el az esettől.

Shaddock a helyzet súlyosságához képest jól van: „Nagyon nehéz megpróbáltatáson mentem keresztül a tengeren” – emlékeztetett Tom Hanks karakterére a Számkivetett című filmben. „Csak pihenésre és jó ételre van szükségem, mert már régóta egyedül voltam a tengeren. Egyébként nagyon jó egészségnek örvendek” – állítja.

A szerencsés tengerész köszönetet mondott megmentőinek, és megígérte, hogy amint felépül, visszatér a hajózáshoz: „Mindig a vízen leszek. Egyszerűen imádom a természetet” – mondta. Shaddock és Bella története az emberi lélek erejének, a társak erejének és a túlélésre való rendíthetetlen akaratnak a tanúbizonyságául szolgál minden nehézség ellenére.

via