Állatok Érdekesség

Egy kutya, aki elvesztette a fülét, új kötött füleket kap, és végül örökbe fogadják

Általában, ha a kutyák jól képzettek és jól szocializáltak, nem mennek más kutyák után, hogy megtámadják őket. Ezt csak akkor tehetik meg, ha fenyegetve érzik magukat, és a támadás az egyetlen megoldásuk egy veszélyes helyzetben. De nem ez történt azzal a 2 éves bulldog-terrier pitbull keverékkel, aki történetesen mindkét fülét elvesztette egy másik kutya támadása során.

Willy Wonka a neve a kutyának, aki szörnyű incidensbe keveredett, és egy csapat szomszédos kutya támadt rá. Amíg a gazdája nem volt otthon, a többi kutyának sikerült ledöntenie a kert előtti kerítést, és megtámadni Willyt. Amikor a gazdi hazaért, Willyt nagyon rossz állapotban találta, mindkét füle súlyosan megsérült.

Willyt az állatkórházba szállították, és mindkét fülét amputálni kellett. A belső hallójáratai azonban nem szenvedtek sérülést, így a hallása még mindig ép. A tulajdonos úgy döntött, hogy Willyt a Sacramentói Állatkínzás Elleni Társaságnál hagyja, mivel Willy ellátásának költségei a támadás után nagyon megnőttek. Attól is félt, hogy valamikor ismét megtörténhet egy újabb támadás.

A központban dolgozók pontosan tudták, hogyan kell Willyt ápolni, és gondoskodtak a varratok pótlásáról és a sebek tisztán tartásáról. Willy nagy sikert aratott a központban mindenki körében, és elkezdték „Édes Willynek” hívni.

John Holmquist, aki állatorvosi technikus, szintén gondoskodott Willyről, és úgy döntött, hogy új füleket horgol neki. Ezt úgy tette, hogy a „füleket” egy szalaghoz erősítette, amely Willy feje köré kerülhetett. A fülek és a pánt választott színei tökéletesen illeszkedtek a kutya bundájához, és még csinosabbá tették őt. Emellett ez a kiegészítő nagyszerű módja annak, hogy segítsenek otthont találni Willynek.

Willy képei nagy figyelmet keltettek az interneten, és sokan érdeklődtek az örökbefogadás iránt. Az egyik család hazavitte magával, de másnap vissza kellett vinniük, mivel a másik kutyájuk nem volt túl szívélyes Willyvel szemben. Szerencsére néhány nappal később egy másik személy örökbe fogadta őt, és remélhetőleg ez lesz az otthona igazán hosszú ideig.

Örökbe fogadtál már olyan kutyát, amelyről úgy tűnt, hogy mindenki másnak az utolsó választása lenne? Ha szeretnél segíteni azoknak, akik elhagyott kutyákról gondoskodnak, látogass el egy helyi menhely oldalára, és nézd meg, hogyan tudsz segíteni.

via