Érdekesség

Egy lány, aki 14 évesen szült, briliánsan átmegy az érettségin, annak ellenére, hogy a tanár azt mondta: „Soha nem fog sikerülni neki”

A 16 éves Melissa McCabe tinédzser anyuka, aki 14 évesen esett teherbe. Egyszer vírusként terjedt el egy videó, amelyen kisfiát viszi a bálba. Melissa megküzdött a másoktól érkező kritikákkal, és előítéletekkel szembesült diáktársai, sőt tanárai részéről is. De bebizonyította, hogy mindenki tévedett, és befejezte nappali tagozatos tanulmányait, miközben gyermekére vigyázott, és mostanra már ragyogó vizsgaeredményei és számos terve van a jövőre nézve.

Melissa 14 éves korában esett teherbe, és itt kezdődött az útja.

Melissa McCabe mindössze 14 évesen esett teherbe, és 2020 novemberében életet adott fiának, Arthurnak.

A lány így mesél erről az időszakról: „Amikor először vettem észre, hogy terhes vagyok, aggódtam, hogy az egyetlen választásom az lesz, hogy abbahagyom az iskolát, hogy Arthurról gondoskodhassak. Úgy döntöttem, hogy folytatom az oktatást, és nagyon örülök, hogy így tettem”.

A fiatal anyuka minden kritika ellenére folytatta tanulmányait.

Melissa fiatal anyukaként rengeteg kemény megjegyzéssel és kritikával szembesült, de kitartóan folytatta a tanulmányait, és minden kétkedő ember ellenére is kiváló eredményeket ért el.

Azt mondja: „Egyszer egy tanár azt mondta nekem, hogy soha nem fogom megcsinálni, és ez még azelőtt volt, hogy Arthur megszületett volna, szóval bebizonyítani, hogy tévedtek, csodálatos érzés volt!”.

Melissa a motivációjáról is nyilatkozott: „Voltak felnőttek, akik gúnyos megjegyzéseket tettek rám, mintha az ő adójukból fizetnének a fiamnak, és hogy nem vagyok alkalmas arra, hogy anya legyek. Azért maradtam az oktatásban, hogy gondoskodjak a fiamról, és hogy mindkettőnknek megteremtsem az életét, és nagyon kevés juttatást kapok.”

Melissa alapvető üzenetet szeretne küldeni a társadalomnak.

Melissa most meg akarja ingatni azokat a sztereotípiákat, amelyekkel a hozzá hasonló fiatal és egyedülálló szülők nap mint nap szembesülnek.

Azt mondja: „Nagyon büszke vagyok magamra és az eredményeimre. Mindig lesz egy kis hang, amelyik azt mondja a fejemben, hogy jobban is csinálhattam volna, de nagyon keményen dolgoztam, hogy eljussak idáig. Tini anyukaként sok előítéletes sztereotípia társul a címmel.”

Melissa felidézi az útjának pillanatait: „Miután elvittem Arthurt a szalagavatóra, a történetem egyszerűen felrobbant a világhálón, és az emberek üzeneteket küldtek nekem, hogy milyen gyönyörűen néz ki, és milyen nagyszerű anyuka vagyok. Ez egy vad utazás volt, de szuper izgatottan várom a főiskolát, és azt, hogy mit tartogat számunkra a jövő.”

via