Emberek Érdekesség

Egy lány, aki „nem tud mosolyogni”, modell lesz, és bebizonyítja, hogy a szépség sokféleképpen megmutatkozik

Amikor találkozol Taylával, először is feltűnnek a magával ragadó szemei, amelyek melegségtől és kedvességtől ragyognak. De ha várod, hogy mosolyogjon, meglepődhetsz. Tayla egy rendkívül ritka betegséggel született.

Azonban nem hagyta, hogy ez megakadályozza abban, hogy az álmait kövesse. Minden esély ellenére sikeres modell lett, és bebizonyította, hogy a szépség túlmutat az arckifejezésen. Olvass tovább, hogy többet megtudj Tayla inspiráló útjáról.

Tayla megtalálta a módját, hogy kezelje a tüneteit és teljes életet éljen.

Ismerd meg Tayla Clementet, a 25 éves új-zélandi modellt, aki egész életében képtelen volt balról jobbra mozgatni a szemét, vagy kifejezni magát a szemöldökével és a felső ajkával. Tayla Möbius-szindrómával született, egy ritka neurológiai rendellenességgel, amely gyengíti vagy részben megbénítja a kifejezések és a szemmozgások irányításáért felelős arcizmokat.

Sajnos Tayla állapota miatt az iskolás évei alatt nevetség tárgyává vált. Vágyott egy „normális mosolyra”, de idősebb korára megtanulta elfogadni egyediségét. Tayla úgy véli, hogy „arra született, hogy kitűnjön”, és a fogyatékkal élőkért küzd, valamint a befogadás és a testpozitivitás népszerűsítéséért. Kihívásai ellenére Tayla rendíthetetlen szelleme és pozitív hozzáállása mindannyiunkat inspirálhat.

Az önszeretethez vezető útja azonban nem volt könnyű.

Több mint 30 ezer Instagram-követővel Tayla útja nem volt sétagalopp. Éveken át küzdött azzal, hogy megvetette a mosolyát, és egy „normális” mosolyra vágyott. De most itt van, minden esély ellenére, bátran és büszkén áll.

Minden nehézségén keresztül Tayla felfedezte igazi hivatását: kitűnni és pozitívan befolyásolni a világot. A szindrómája és a mosolyra való képtelensége olyan egyedülálló perspektívával ajándékozta meg, amely már számtalan lelket inspirált és megérintett.

Tayla mindössze 12 éves korában egy életét megváltoztató korrekciós műtéten esett át, hogy helyreállítsák arca akaratlagos mozgását. A „mosolyműtétnek” nevezett beavatkozás során lágyszövetet ültettek át a combjából az arca mindkét oldalára.

A cél az volt, hogy Tayla képes legyen mosolyra emlékeztető módon összeszorítani a száját. A fárasztó, 8 órás műtét ellenére azonban sikertelennek bizonyult. Ennek ellenére Tayla lendülete ragyogott, mivel nem hagyta, hogy ez a kudarc meghatározza őt. A csalódás ellenére továbbra is eltökélt abban, hogy változtasson a világon, és rendíthetetlen lelkesedésével továbbra is inspirálja a körülötte lévőket.

És amikor azt mondjuk, hogy nem hagyta, hogy az állapota visszavesse, akkor ezt komolyan gondoljuk.

Tayla a Zebedee Talentnek köszönhetően ledönti a korlátokat és másokat is inspirál természetes „pihenő arcával”. Ez az úttörő modellügynökség fogyatékkal élő, látható mássággal élő, alternatív megjelenésű és LMBTQIA tehetségeket képvisel.

A nemrégiben megkötött nemzetközi modellszerződésével Tayla a legjobb életét éli, és megosztja egyedi történetét. A világon azon kevés ember egyikeként, aki a Möbius-szindróma néven ismert ritka betegségben szenved, eltökélt szándéka, hogy platformját arra használja, hogy másokat is inspiráljon, és felhívja a figyelmet a közösségére.

Szívósságával és elszántságával Tayla újraértelmezi, mit jelent modellnek lenni, és utat tör a divatiparban a nagyobb képviselet és befogadás felé. „Remélem, tudod, hogy nem számít, mi történik, TE bármi lehetsz, megtehetsz és elérhetsz bármit ebben az életben… okkal vagy itt, ne törd össze az álmaidat, valósítsd meg őket” – mondta Clement.

via