Érdekesség

Keanu Reeves barátnője, Alexandra Grant elárulta az igazi okát, miért nem festi a haját

Nem titok, hogy a szépségipar már régóta azt sulykolja, hogy a hajfestés szükséges a fiatalos megjelenés fenntartásához. Alexandra Grant azonban mást mond. A tehetséges művész és az egyetlen Keanu Reeves barátnője elárulta, miért dönt úgy, hogy egyáltalán nem festi a haját.

Fiatalon őszült meg.

Alexandra Grant tehetséges művész és filantróp, aki nem csak Keanu Reeves-szel való kapcsolata miatt került a média figyelmébe, hanem a szépséghez való egyedi hozzáállásával is. 49 évesen büszkén vállalja természetes ősz haját, amelyet húszas évei elején kezdett el növeszteni.

Az Instagramon megosztott egy cikket egy tanulmányról, amely szerint a tartós hajfestékek és kémiai hajegyenesítők használatával a mellrák nagyobb kockázata áll fenn, különösen a színes bőrű nők esetében. Grant megdöbbenésének adott hangot, és hangsúlyozta, hogy a tanulmányt komolyan kell venni.

Grant mindenkit arra bátorít, hogy vállalja fel valódi önmagát.

Grant kifejtette: „A húszas éveim elején idő előtt őszültem meg… és mindenféle színűre festettem a hajam az út során, amíg már nem tudtam elviselni a festékek mérgező hatását. A 30-as éveimben hagytam, hogy a hajam ‘szőkévé’ váljon.” Instagram-posztját azzal zárta, hogy kifejezte támogatását a nők azon joga mellett, hogy bármely életkorban eldönthessék, hogyan akarnak kinézni.

Ugyanakkor kiemelte, hogy ha a szépségszabványok kárt okoznak, akkor mindenképpen beszélni kell róluk. Grant a „womxn” kifejezést is használta, egy interszekcionális kifejezést, amelynek célja, hogy befogadóbb legyen a transznemű nőkre, a nem bináris egyénekre és a színes bőrű nőkre. Végül pedig minden nőnek üdvözletét küldte.

Nincsenek muszájok, ha a szépségről van szó.

Grant arra is rámutatott, hogy mindenki haja idővel elveszíti a pigmentjét, legyen az ősz, ezüst, fehér vagy egérbarna. Azok számára, akik korán kezdik elveszíteni a pigmentet, gyakran javasolják a hajfestékeket, mint egy olyan megoldás, amivel „helyrehozható” valami, ami valójában nem is probléma. Grant azt javasolta, hogy nincs elég kutatás vagy konzultáció az ilyen termékek használatának lehetséges egészségügyi hátrányairól.

Azt is megemlítette, hogy ahogy egyre több közéleti személyiség vállalja természetes haját, úgy csökkenhet a nyomás, hogy megfeleljünk az elérhetetlen szépségszabványoknak. Ez több nőt bátoríthat arra, hogy vállalja természetes haját, és magabiztosan érezze magát a saját bőrében.

via