Érdekesség

Egy nő, akit nem engedtek felszállni egy repülőre melltartó nélkül, azt mondja, ez „megalázó” volt

Nemrégiben az önfoglalkoztató DJ, Lisa Archbold Salt Lake Cityből San Franciscóba tartott. Mielőtt azonban a járata felszállt volna, Lisát a reptér személyzete leszólította az öltözéke miatt, amelyet „sértőnek” ítéltek. Míg egyesek támogatták őt, mások úgy vélték, hogy a légitársaság jogosan utasította el a beszállást.

A probléma azért merült fel, mert nem viselt melltartót.

Lisa Archbold DJ és vállalkozó a Sundance Filmfesztiválon vett részt Salt Lake Cityben, és január 22-én tért vissza San Franciscóba. Amikor már minden utas felszállt a gépre, a személyzet egyik tagja félrehívta őt egy magánbeszélgetésre. Lisa laza öltözéket viselt – fehér pólót és nadrágot -, de melltartót nem viselt.

A személyzet tagja ragaszkodott hozzá, hogy Lisa csak akkor maradhat a gépen, ha kabátot visel, amit Lisa a szokatlanul meleg Salt Lake City-i időjárás miatt levett. Lisa zavarba ejtőnek találta ezt a kérést, különösen mivel a járat csak másfél órás volt. Kínosnak érezte a helyzetet: „Ez nem volt logikus – ez megaláztatás volt”.

Hosszas kioktatás után a személyzet tagja csak azután engedte Lisát újra felszállni a járatra, hogy visszavette a kabátját. A megérkezés után Lisa aggodalmának adott hangot a vezető légiutas-kísérőnek, a vele szemben tanúsított bánásmód alapján történő diszkriminációra hivatkozva. A légiutas-kísérő válasza, miszerint a nőknek a Delta Airlines szabályzata szerint el kell takarniuk magukat, még jobban megdöbbentette Lisát. A nő hivatalos panaszt nyújtott be a légitársasághoz, és várja a választ.

A helyzet heves vitát váltott ki.

Megoszlottak a vélemények arról, hogy a légitársaság döntése jogos volt-e vagy sem. Néhányan támogatták a légitársaságot, azt állítva, hogy Lisa öltözéke nem volt megfelelő. Egy személy azt írta: „Én a légitársaság oldalán állok, csak öltözzön megfelelően, és a probléma megoldódott”. Egy másik kommentelő viszont szarkasztikusan rámutatott, hogy a melltartó hiánya nem tekinthető törvénytelennek.

Bizonyára nem ez az egyetlen eset, amikor egy utast az öltözéke miatt nem engedtek felszállni. Egy hasonló incidens során egy nő bikiniben próbált felszállni egy repülőgépre, de a reptéri személyzet megállította.

via