Érdekesség

Vilmos herceg és Kate Middleton „sokkal hamarabb” lesz király és királyné, mint azt mindenki várta

Vilmos herceg a kihívásokkal teli idők közepette rugalmasságról és háláról tett tanúbizonyságot. Egy február 7-i jótékonysági vacsora során kifejezte háláját a kapott támogató üzenetekért, amelyekkel jelezte, hogy visszatér a hivatalos munkába felesége, Kate Middleton műtétje és édesapja, Károly király rákdiagnózisa után. A londoni légimentők jótékonysági szervezetének rendezvényén még egy poénnal is feldobta a hangulatot: „Mondhatni, az elmúlt hetek inkább ’orvosi’ fókuszúak voltak, ezért úgy gondoltam, eljövök egy légimentő-rendezvényre, hogy elmeneküljek mindettől!”

Vilmos reakciójára reflektálva egy forrás megjegyezte: „A királynő nagyon büszke lenne arra, hogy milyen jól sikerült mindent beskatulyáznia, és fontossági sorrendet állítania a korona iránti kötelezettségei között”. Vilmos csodálatosan egyensúlyozott a gondozási feladatok, a saját jótékonysági munkája és az apja néhány királyi feladatának a helyettesítésével, amiért magától Károly királytól is dicséretet kapott, akit lenyűgözött Vilmos képessége, hogy képes volt betölteni a helyét ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Miközben Károly király a rákkal vívott harcával néz szembe, a palotában viták folynak a hatalom esetleges átadásáról. „Károly nem tud nem gondolkodni azon, hogy inkább lemondjon” – árulta el a forrás, utalva arra a lehetőségre, hogy Vilmos és Kate a vártnál hamarabb átveszi a király és királyné szerepét.

A bizonytalanságok ellenére Vilmos egyre nagyobb felelősséget vállalt, szoros kapcsolatban maradt Károly segítőivel, és a palota ügyeinek központi elemévé vált. Anna hercegnő is csatlakozott, és számos megbízatásban segédkezett. Vilmos átállása a nagyszabású eseményekre való összpontosításról a napi királyi feladatok irányítására jelentős változást jelent, amint azt Ed Owens királyi történész kiemelte.

Eközben Kate, bár még mindig lábadozik, arra készül, hogy áprilisra visszalépjen a királyi feladatok közé. A pár rutinja jelentős változásokon megy majd keresztül, mivel több időt töltenek Londonban, alkalmazkodva a sűrű időbeosztáshoz.

A palotán belül csendben megvitatták a lehetséges utódlás terveit, és a hangsúlyt egy egyszerűbb koronázási ceremóniára helyezték. „Vilmos és Kate nem akarja a hagyományos pompát és a körülményeket, amelyek miatt úgy tűnhet, hogy nem érintkeznek senkivel” – osztotta meg a forrás. Ehelyett egy szerényebb eseményt képzelnek el, ami aláhúzza elkötelezettségüket a megközelíthetőbb monarchia iránt.

Ami Camillát illeti, ő támogatja Károlyt az átmenet közepette, és arra biztatta, hogy élvezze a nyugodt nyugdíjas éveket. „Arra biztatta, hogy hagyja a dolgot, és élvezze az arany éveiket” – említette a forrás.

Miközben Károly az egészségügyi kihívásokon keresztül navigál, büszke arra, hogy fia kész nagyobb szerepet vállalni a korona szolgálatában.

Ezen események előtt volt Kate Middleton műtétjének és a magán egészségügyi ellátást választó döntésének bejelentése. A nyilvános szereplésekről és megbízatásokról való távolmaradása körül találgatások kavarogtak.

via