Emberek Érdekesség

Egy törpenövéssel élő párnak azt tanácsolták, hogy ne vállaljanak gyermeket, de úgy döntöttek, hogy dacolnak az elvárásokkal

A törpeség egy ritka állapot, amely minden 15 000- 40 000-ből 1 embert érint. A törpeségben szenvedő emberek gyakran szembesülnek a társadalom diszkriminációjával és közömbösségével. Azonban egyre több ilyen betegségben szenvedő ember osztja meg élettörténetét, hogy leküzdje az előítéleteket.

Ismerd meg a párt!

Charli, az achondroplasiában, a törpeség leggyakoribb típusában szenvedő ausztrál nő 2012-ben kötötte össze az életét Cullennel, akinek akromatikus diszpláziája van, ami a fizikai növekedését akadályozza. A párnak az első pillanattól kezdve közös álma volt, hogy együtt alapítsanak családot. Tisztában voltak azzal, hogy Charli a szülés során milyen kihívásokkal szembesülhet, és aggódtak amiatt, hogy a fizikai állapotukat esetleg továbbadhatják a gyerekeiknek, ezért évekig kétségek és félelmek töltötték el őket. Ennek ellenére 2015-ben Charli először esett teherbe.

Az orvosok ellenezték a terhességét.

Az orvosok azt mondták a családnak, hogy 25%-os az esélye annak, hogy tipikus magasságú gyermekük születik, és ugyanekkora az esélye annak, hogy a gyermek nem éli túl. Charli tisztázta, hogy ha a gyerekvállalás mellett döntenek, a gyerekek potenciálisan örökölhették volna a törpeség mindkét változatát, ami jellemzően végzetes következményekkel jár. A terhesség kezdeti szakaszában azonban a pár genetikai vizsgálaton esett át, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ez az eset nem következik be.

A hír felemelő volt. Tilba babánál, akárcsak Charli édesanyjánál és testvérénél (míg édesapja átlagos termetű volt), szintén achondroplasiát diagnosztizáltak. Az orvosok figyelmeztették, hogy gerincbántalmakkal is számolnia kell, de összességében egészséges életre számítottak.

Hogyan lett belőlük internetes szenzáció.

Tilba születése után és a törpeséggel kapcsolatos előítéletek leküzdésére a család Instagram-fiókot indított, ahol megörökítik az útjukat, amely diadalokat és kudarcokat egyaránt magában foglal. A kihívások ellenére Tilba vidám, életvidám kislánnyá fejlődött, aki mindenkit magával ragadott, akivel találkozott. Mégis, az esetleges csúfolódásoktól való megóvása fáradhatatlan erőfeszítést követelt a házaspártól.

Annak ellenére, hogy az interneten összefutott néhány gonosz emberrel, a pár kitart amellett, hogy naponta megosztja az örömteli pillanatok pillanatképeit, megerősítve bátor elutasításukat, hogy törpeségük akadályozza az életüket. Legyen szó strandolásról, nyugodt ebédekről a napfényben, edzésekről, sétákról vagy Tilba fejlődésének mérföldköveiről, ezek a képek egy olyan átlagos családot mutatnak be, mint bármelyik másik.

Újabb babákat köszöntöttek a családban.

2018-ban Charli újabb babát várt, és a második gyermek az apjától örökölte a betegséget. Ezt követően, 2020-ban Charli harmadszor is megfogant. A pár hatalmas örömére az újszülött nem örökölte a szülők jellegzetes vonásait, és „normál” termettel született.

De ami varázslatos élmény lehetett volna, az Charli számára rémálommá vált. A pár utazása érzelmi hullámvasút volt. Amikor harmadszor is teherbe esett, őszintén megosztotta, hogy azt kívánta, bárcsak már vége lenne ennek a pillanatnak. Emlékszik, hogy kellemetlen érzésekkel, hányingerrel és ájulási rohamokkal kellett szembenéznie. A sok rossz élménnyel együtt, minden egyes terhesség alatt Charlinak fájdalmas genetikai vizsgálatokon kellett átesnie. Az egyik ilyen vizsgálat során egy jelentős tűt kellett a hasába szúrni, hogy méhlepénymintát vegyen, ami 2%-os vetélési kockázattal járt, és mindez a születendő gyermeke genetikai összetételének felmérésére irányult.

Most már teljes életet élnek.

Most, hogy teljes a családjuk, mindannyian maximálisan élvezik az életüket. Annak ellenére, hogy törpeségben szenvednek, Charli és családja csupa öröm és boldogság. És nem felejti el megosztani a gyönyörű pillanatokat az Instagram-fiókján.

Könnyed képeik mellett Charli szívesen oszt meg olyan vicces eseteket is, amelyek kiemelik magasságkülönbségüket, mint például a túlméretezett ruhák vagy a mindennapi tevékenységek során felmerülő apró bonyodalmak, ezzel is magyarázva, hogy nem veszi túl komolyan a magasságát.

Elismerte, hogy időnként ellenséges megjegyzéseket kapnak, de megtanulta, hogyan emelkedjen felül ezeken, hiszen a legtöbb ember azért jön a fiókjukba, hogy lelkesedését és csodálatát fejezze ki. Még azt is észrevette, hogy a követőik száma jelentősen megnőtt az elmúlt egy évben, ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az útjuk iránt.

Egy olyan világban, ahol a törpeséggel járó kihívásokat gyakran nem ismerik el, Charli és családja inspiráló útja a rugalmasság, a szeretet és a saját történet megosztásának erejéről szóló bizonyságként szolgál. Rendíthetetlen elszántságuk, hogy az akadályok ellenére is teljes életet éljenek, mély visszhangot kelt a támogatóik egyre növekvő közösségében. Őszinte és szívből jövő posztjaikkal továbbra is segítik a sztereotípiák lebontását és az elfogadást, elősegítve egy befogadóbb és együttérzőbb társadalom kialakulását.

via