Állatok Érdekesség

Ez az állatkerti gondozó és a zsiráf, akiről 10 évig gondoskodott, ugyanazon a napon hunyt el

A történelem során az embereket és az állatokat mély kapcsolat fűzte össze. Gondoljunk csak a különleges kötelékre egy ember és a háziállata között – időnként olyan erős, hogy nem tudnak külön lenni. Ez a kapcsolat minden állatra kiterjed, és megmutatja a szeretet és a barátság igazi lényegét. Néhány órával azután, hogy állatkerti gondozója elhunyt, ez a zsiráf is szomorúan távozott a világból.

2023. november 26-án szívszorító napot élt át a szkopjei állatkert, amikor Riste Trajkovski, a zsiráfok különleges gondozásáról ismert 44 éves gondozó sajnálatos módon elhunyt. Az egzotikus állatok gondozásának egyedi módja inspirálta az embereket Szkopjéban és szerte a világon. Halálának oka egyelőre ismeretlen, ami még szomorúbbá teszi a helyzetet.

Hogy a helyzet még szomorúbb legyen, néhány órával később az állatkert utolsó zsiráfja, a tízéves Floppy is elhunyt. Az állatkert dolgozói mindent megtettek, hogy megmentsék Floppyt, de sajnos erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

Riste Trajkovski és az utolsó zsiráf, Floppy elvesztése nem csak a szkopjei állatkert, hanem az egész közösség számára veszteség. Trajkovski az állatokkal való törődő bánásmódja miatt inspiráló volt, és az ő és az utolsó zsiráf elvesztése rávilágít arra, hogy az állatkerteknek milyen kihívásokkal kell szembenézniük a különböző fajok megőrzése során. A Szkopjei Állatkertnek most az a nehéz feladata, hogy újjáépítse és életben tartsa Riste Trajkovski örökségét, miközben gondoskodnia kell a megmaradt állatokról is.

via