Érdekesség

„Félek zuhanyozni” Christina Applegate szívszorító híreket ad intim küzdelmeiről a szklerózis multiplex miatt

Christina Applegate-től libabőrösek lettünk, amikor rendkívül őszinte részleteket osztott meg arról, hogy a szklerózis multiplex milyen súlyosan befolyásolja a mindennapjait. Az 51 éves színésznő megjegyezte: „A szklerózis multiplex betegséggel sosincs jó nap”, ahogy megnyílt a félelmeiről és a sebezhetőségéről, ami miatt csodáltuk, hogy mennyire bátor.

A félelem a mindennapjai része.

Egy nemrégiben adott interjú során Applegate elgondolkodott azokon az apró áldásokon, amelyeket figyelmen kívül hagyott, mielőtt 2021-ben diagnosztizálták nála a szklerózis multiplexet.

Megjegyezte, hogy az emberek megkérdezik tőle, miért nem zuhanyozik, mire ő megmagyarázza, hogy „a zuhanyba beszállni félelmetes”. A Halott vagy sztárja hozzátette: „Eleshetsz, megcsúszhatsz, a lábad bebicsaklik. Különösen azért, mert üvegből van a zuhanyzóm. Félelmetes számomra, hogy bemenjek oda”.

Az 51 éves nő a továbbiakban elismerte: „Vannak bizonyos dolgok, amiket az emberek természetesnek vesznek az életükben, és én is természetesnek vettem”. Kijelentette, hogy ezek közül néhány olyan egyszerű napi feladat, mint a lépcsőn való lejutás vagy a dolgok cipelése.

A színésznő elárulta, hogy még mindig képes rövid távolságokat vezetni, és felvinni az ételt a lépcsőn a 12 éves lányának, Sadie Grace-nek, de világossá tette, hogy a „lefelé menéssel küzd, felfelé soha”.

Rámutatott: „A gravitáció egyszerűen lehúzza az embert, és mindent magával visz lefelé”.

Nem veszik körül túl sokan.

Annak ellenére, hogy feltételezhető, hogy a színésznőnek van egy baráti és családi támogató rendszere, amely segít neki a mindennapi feladatokban, elárulta, hogy szűknek tartja a belső körét, mióta szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. Bevallotta: „Valójában nem akarok sok embert magam körül, mert immunhiányos vagyok”.

Applegate megosztotta, hogy barátja hét közben vele él, és segít neki Sadie gondozásában. Hétvégén pedig egy gondozó érkezik.

Christina azt is megemlítette, hogy inkább kerüli az idegrendszerének túlzott stimulálását, mivel az túlterhelő lehet számára. Ezért igyekszik minél inkább csendes és nyugodt környezetet fenntartani.

Elmagyarázta: „Képzeljük csak el, hogy egy embertömegben vagyunk, és milyen hangos az. Ez 5000-szer hangosabb annak, akinek sérülések vannak az agyán.”

A diagnózisának minden következményével együtt Applegate azt is elárulta, hogy az év eleji SAG Awards lesz az utolsó díjátadója, és egyetlen lányával kéz a kézben sétálva világította be a vörös szőnyeget.

via