Érdekesség

Hilary Duff-ot kritizálták a terhesség alatti sushifogyasztásért

A várandós Hilary Duff kritikát kapott, amiért megosztott egy videót, amelyen sushit fogyaszt, ami általában nem ajánlott a terhesség alatt. Meglepő sushi-élvezetével vegyes reakciókat váltott ki az interneten, a követői egyaránt támogatták és helytelenítették. A kritikák középpontjában az aggodalmak álltak, hogy ez milyen hatással lehet a születendő gyermeke egészségére, mivel a nyers vagy nem kellően átsütött hal fogyasztása káros lehet.

A színésznő nemrég jelentette be az Instagramon, hogy negyedik gyermekét várja, és egy fotót is megosztott a babapocakjáról. Ez lesz a harmadik gyermeke a férjével, Matthew Koma-val. Duff a képaláírásban megemlítette, hogy „Próbáltam elrejteni ezt a dolgot egy percig”. Koma szintén megosztotta a hírt az Instagramján, azt írva, hogy „Betöltődik a 4. baba…”.

A párnak már van egy 4 éves kislánya, akit Banksnek hívnak, és egy 2 éves kislánya, Mae. Duffnak van egy 11 éves fia is, Luca, aki Mike Comrie-vel kötött előző házasságából született.

Korábban a Matthew Komaval második gyermekét váró Hilary Duff nyilvános vitát kavart azzal, hogy Instagram-videót posztolt magáról, melyben sushi közelében van. A videón Duff és egy barátja köntösben koccintanak egymással, miközben egy alacsony asztalnál ülnek, tányérokkal és sushitekercsekkel. „A legálomszerűbb éjszakám volt ezzel a csajjal” – írta a képaláíráshoz. Annak ellenére, hogy nem tudni, hogy valóban evett-e nyers halat, az online kritikusok mégis kénytelenek voltak kritizálni őt, amiért potenciálisan veszélybe sodorta születendő babáját.

Sokan megjegyezték, hogy terhes nőknek nem szabad sushit enniük. „Remélem, csak vegetáriánus sushi. Terhesség alatt nincs sushi” – írta egy felhasználó. „Várj, sushi, amikor terhes vagy?” – kérdezte egy másik.

Néhányan azonban támogatták Duffot, rámutatva, hogy valószínűleg tudja, hogy a terhes nők nagyobb valószínűséggel kapnak ételmérgezést. „Istenem, hadd egyen! Valószínűleg ez csak vegetáriánus sushi, nem tesz semmi olyat, amivel árthat a babájának” – írta egy másik felhasználó. „Élvezd a sushit, és ne hagyd, hogy mások ellopják tőled ezt az örömöt” – kommentálta egy másik követő.

Terhesség alatt nem ajánlott nyers vagy nem kellően átsütött tengeri herkentyűket tartalmazó sushit enni, mert a baba káros anyagoknak lehet kitéve. Ha most tudtad meg, hogy terhes vagy, és nyers vagy nem eléggé átsütött sushit ettél, ne ess pánikba. Egyszerűen csak tájékoztasd az orvosodat a nyers halat tartalmazó sushi fogyasztásáról. Ő tud válaszolni a kérdéseidre, és eligazíthat a terhesség alatti biztonságosabb ételválasztásban.

Hilary Duff a múltban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elárulta, a méhlepényét egy turmixban fogyasztotta. Bár egyesek talán nem találják vonzónak az ötletet, Duff meglepően finomnak találta azt smoothie formájában. Sőt, a placenta egy részét jégkockává alakította, hogy az italaiba tegye.

via